Situație critică la spitalul din Slobozia, toale locurile ATI sunt ocupate. Morga este plină

Ultima actualizare: 22-10-2021 09:40

La Spitalul Județean din Slobozia situația este critică. Toate cele 12 locuri de la ATI pentru bolnavii de Covid sunt ocupate, iar numărul pacienților infectăți crește de la o zi la alta.

Aproape 90 la sută dintre cei care vin la urgențe au Covid. Așa că mai multe încăperi administrative au fost transformate în saloane.

Pacienții aflați într-un stadiul avansat al bolii așteaptă cu disperare un loc la ATI. În acest moment, la spitalul Județean din Slobozia sunt internați 52 de bolnavi cu forme severe de Covid care au nevoie de oxigen, plus 9 minori. Și bolnavii infectați cu Sars-Cov-2 continuă să vină. Cei mai mulți sunt nevaccinați.

Anca Telehuz, medic șef UPU Slobozia: „Tot ce vedeți pe această masă sunt foi cu pacienți infectați cu Covid, două foi am de pacienți cu altă patologie. 80, 90 la sută sunt infectați cu covid, dintre care doi pacienți vaccinați din 20.”

Pentru că locurile de la primiri urgențe sunt toate ocupate, 10 încăperi din spital au fost transformate în izolatoare. Iar o parte din secția de pediatrie a devenit secție Covid.

Liviu Patrichi, manager spital Slobozia: “Situația este critică, așa cum observați, folosim toate spațiile disponibile pentru a amenaja în regim de urgență paturi pentru primire cu circuite de oxigen. Noi am mai dezafectat două secții, secția de chirurgie și secția de ginecologie și am organizat și acolo încă 40 de paturi pentru pacienții Covid”.

Morga spitalului este plină, așa că au fost aduse două containere frigorifice. Rată de infectare în Slobozia a trecut de 15 la mia de locuitori.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO