Autorităţile avertizează că pandemia NU a trecut în România. Rolul testării naţionale
Evoluția numărului de cazuri de COVID-19 după 15 mai depinde și de atitudinea pe care fiecare dintre noi o vom avea, spune ministrul Sănătății.
Nelu Tătaru a precizat că încă nu suntem pe o pantă descendentă, așa că este foarte important ca și după încetarea stării de urgență să continuăm să respectăm normele de distanțare socială și de igienă personală. Că pandemia nu a trecut o arată și statistica dată de Grupul de Comunicare Strategică.
Sunt în ATI 238 de pacienți pentru care medicii fac tot posibilul. Unii dintre ei primesc tratament cu plasmă de la cei care au reușit să învingă boala. Chiar marți dimineață, doi soți din Galați care s-au vindecat au donat plasmă, care îi va ajuta pe bolnavii aflați în stare gravă.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Până acum, peste 50 de astfel de persoane au mers la centrele de donare pentru a li se preleva plasmă.
Microstația de Ambulanță de la Bolintin Deal a fost închisă după ce un angajat de acolo a fost depistat pozitiv. Colegii au fost trimiși în izolare și vor fi testați.
Într-adevăr, ministrul Sănătății spune că nu trebuie să uităm să păstrăm distanțarea socială chiar și după 15 mai când se termină starea de urgență și la fel de important va fi să respectăm reguliule de igienă personală.
În România va fi făcută o testare la nivel național, în cadrul unui studiu, din care vom afla câte persoane s-au îmbolnăvit de COVID-19.
Așadar, nu este vorba despre a-i diagnostica pe cei care au coronavirus, ci despre a-i localiza pe cei care au fost bolnavi, dar nu au știut pentru că nu au avut simptome.
Testările vor începe, cel mai probabil, din iunie și vor dura aproximativ două luni.
Rezultatele cercetării vor da și o previziune pentru următorul val al pandemiei, pe care autoritățile îl așteaptă odată cu venirea sezonului rece.
Sursa: Pro TV
Etichete: coronavirus romania, cazuri, testare, 15 mai,
Dată publicare:
12-05-2020 13:06