Sima: Cea mai pierdere a unui client al WBS Holding este de 1,4 milioane de euro

Cristian Sima

Cristian Sima a afirmat duminica intr-un interviu ca cea mai mare pierdere a unuia dintre clientii firmei sale WBS Holding este de 1,4 milioane de euro

Acesta i-ar putea rambursa banii pierduti daca vinde activele pe care le are, insa sustine ca vrea sa-si despagubeasca toti clientii.

”Foarte multi clienti nu depun plangere pentru ca au incredere ca eu ma voi intoarce si vom ajunge la o intelegere, decat daca se duc sa faca plangere penala in British Virgin Islands. Eu, intr-un colt, undeva, al mintii mele clar, e ca pot sa ma refac a treia oara. Unde-s doua refaceri, de ce nu m-as reface si a treia oara? Si acum nu m-as apuca de la zero, pentru ca am ceva active, am o structura, am si o enorma experienta. In celelalte dati am avut un milion, l-am pierdut pe tot, n-aveam pe nimeni, asta e. A doua oara, bun, am pierdut 2,8 milioane, i-am imprumutat, i-am dat in cinci ani inapoi, m-am refacut", a declarat Sima intr-un interviu acordat jurnalistului Radu Soviani si transmis de Realitatea TV.

El spune ca acum lucrurile sunt un pic mai complicate, iar clientii trebuie sa aiba rabdare, "ceea ce nu au".

Sima a citit unele pierderi inregistrate de clienti dintr-o lista, care variau intre 2.000 si 16.000 de euro, si a afirmat ca le-ar putea plati "destul de repede", insa "vor sari ceilalti".

"In momentul in care mi s-a spus «Ne dai toata avere, ne dai toate WBS-urile, ne dai toate actiunile la Sibiu, tot, tot, tot ce ai, si lucrezi pentru noi», oamenii au spus «cu astia nu ne intereseaza»", ori eu nu sunt de principiul asta moral «datornici nu ma intereseaza, merg mai departe, ma intereseaza un singur datornic, caruia ii pun in brate tot», chiar daca el e cel mai mare datornic. Totul se face proportional", a adaugat brokerul.

Intrebat care este cea mai mare suma de recuperat, Sima a afirmat ca aceasta este de 1,4 milioane. Potrivit lui Sima, investitia initiala a clientului a fost de 1,8 milioane, iar castigul dupa sase luni este de "vreo 400 si ceva de mii".

Totodata, el a spus ca ar putea returna suma respectiva daca vinde o parte dintre activele pe care le are, insa trebuie sa decida in ce ordine despagubeste clientii. Pierderea totala este de doua milioane de euro si doua milioane de dolari, potrivit lui Sima.

"Daca eu as fi stat acolo, evident, toti ar fi fost calmi, le-as fi spus ce, cum, ce fel, si banuiesc ca i-as fi putut lungi. Cel mai bine era sa am un milion ca sa le dau o parte din bani la fiecare si sa-i calmez, si s-o pun pe alte baze, sa urmaresc zi de zi ce se intampla, sa nu mai am Sibiul pe cap si asa mai departe", a adaugat Sima.

Sima a sustinut vineri seara intr-o emisiune TV, unde a intrat in direct, ca este in Reykjavik (Islanda) si ca a plecat de frica din tara, intrucat i s-ar fi cerut sa isi cedeze toate activele pe care le are dupa ce a pierdut banii clientilor sai.

"La sfarsitul lunii septembrie, in ultima vineri, am plecat in Elvetia, pentru ca altfel ar fi trebuit sa semnez ca cedez toate activele. Am multe participatiuni, case, apartamente... Eu o sa va spun toata povestea. De cand am inceput sa scriu, nu v-am spus nicio minciuna. Totul se refera la bani si la putere", a afirmat el atunci.

El a mai spus ca nu poate spune cine i-a cerut sa cedeze tot ce are pentru ca apoi "sa o poata lua de la capat". Intrebat daca i s-a cerut intr-un "mod gansteros", sau doar pentru acoperirea pierderilor, Sima a spus ca este "ceva la limita".

Totodata, el a negat ca amenintarile vin din "plan politic" sau de la concurentii sai.

Intrebat daca se simte amenintat de unii clienti, el a confirmat. El a mai spus ca a avut clienti "foate puternici si foarte bogati" din Romania, iar faptul ca el se afla in Islanda il face sa se simta mai protejat.

Totodata, Sima a aratat ca nu are incredere sa intre intr-un program de protectie a martorilor in Romania.

Pana vineri, cand a trimis trei scrisori presei, Sima nu mai putuse fi contactat de la 1 octombrie.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Sima: Am un contract care ma acopera 100% pentru pierderile clientilor
Sima: Am un contract care ma acopera 100% pentru pierderile clientilor

Cristian Sima, fostul director al Bursei din Sibiu, a declarat duminica intr-un interviu ca are un contract care il acopera 100% pentru pierderile clientilor, iar acestia nu ar avea nicio sansa daca l-ar actiona in instanta.

Sima: Sunt in Islanda. Am plecat de frica. Am primit amenintari de cand a inceput referendumul</b
Sima: Sunt in Islanda. Am plecat de frica. Am primit amenintari de cand a inceput referendumul

Cristian Sima, fostul director al Bursei din Sibiu, a sustinut vineri seara intr-o emisiune TV, unde a intrat in direct, ca este in Reykjavik, Islanda.

Explicatiile lui Cristian Sima pentru disparitia din Romania. Pagubitii fac luni plangere penala
Explicatiile lui Cristian Sima pentru disparitia din Romania. Pagubitii fac luni plangere penala

Cristian Sima, fostul director al bursei din Sibiu, dat disparut dupa ce ar fi pierdut banii clientilor, rupe tacerea.

Recomandări
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat joi pentru o apărare europeană mai puternică şi mai integrată.

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1
Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1

Potrivit News.ro, procurorii au decis, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care este acuză de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Parchetul General anunţă continuarea urmăririi penale în Dosarul Mineriadei faţă de Petre Roman și mai multe persoane
Parchetul General anunţă continuarea urmăririi penale în Dosarul Mineriadei faţă de Petre Roman și mai multe persoane

Parchetul General anunţă, joi, continuarea urmării penale în Dosarul Mineriadei faţă de Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu, Adrian Sârbu, Miron Cosma şi generalii Vasile Dobrinoiu şi Petre Peter.