Seful pilotilor Wizz Air: Aterizarea de sambata, extrem de dificila, a fost executata ca la carte

×
Codul embed a fost copiat

''Echipajul Wizz Air si-a facut meseria ca la carte, iar faptul ca 171 de oameni au coborat teferi pe pista aeroportului Fiumicino, li se datoreaza comandatului dar si insotitoarelor de bord, romance. Suntem mandri de toti'.'

Acesta a fost mesajul sefului pilotilor Wizzair, care a explicat luni incidentul extrem de grav petrecut sambata. Atunci, o aeronava care plecase de la Bucuresti, a aterizat de urgenta la Roma, fara ca trenul din stanga sa se fi deschis.

In momentul in care pilotii cursei Wizzair 3141 Otopeni-Ciampino au realizat ca trenul de aterizare stanga nu coboara, au renuntat sa aterizeze. Au survolat zona de coasta a Italiei pana cand au consumat combustibilul si au obtinut aprobarea sa aterizeze de urgenta la Fiumicino, aeroportul cel mai bine pregatit pentru situatii de criza.

"Echipajul a transferat o parte din carburantul din aripa stanga, in aripa dreapta pentru a micsora si mai mult sansele de producere a unui incendiu. Echipele de salvare de la aeroport s-au plasat de-a lungul pistei, la posturile lor si avionul s-a aliniat pentru aterizare." - David Morgan, seful pilotilor Wizz Air.

165 de pasageri, 6 membri ai echipajului dar si sute de oameni aflati la sol si-au tinut respiratia.

Citește și
Noi detalii despre cazul care a şocat România. Fetiţa ascunsă în canapea a fost ucisă pentru bijuteriile pe care criminalul le-a furat şi le-a amanetat, ca să joace la pariuri

"Pilotii au pus avionul lin pe pista, numai pe rotile din dreapta. Au rulat asa, in echilibru, pret de doi kilometri, inainte sa aseze avionul pe motorul din stanga, pe ultimele sute de metri de rulare pe pista." - David Morgan.

In aviatie nu exista coincidente si nici lucruri intamplatoare, sustine seful pilotilor de la Wizz, iar pregatirile pentru situatii care au loc o data la cateva mii de zboruri sunt esentiale.

"Cand are loc un incident de genul acesta, echipajul este singurul care poate salva situatia.Pilotii si insotitorii de zbor si-au facut meseria la modul exceptional si sintem mandri de ei. Insotitoarele de bord romance au facut o treba superba si au respectat procedurile ca la carte."

Daca o defectiune mecanica sau hidraulica a pus in pericol vietile atator oameni, asta ramane sa stabileasca autoritatile italiene, cele maghiare, care au inregistrat compania Wizz Air, dar si constructorul Airbus.

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Momentul in care avionul WizzAir a aterizat de urgenta la Roma.
Momentul in care avionul WizzAir a aterizat de urgenta la Roma. "Ne-a fost frica, am vazut foc!"

Emotii uriase pentru 165 de pasageri ai unei curse Wizz Air, care au plecat sambata dimineata din Bucuresti, la Roma. Trenul de aterizare de sub aripa stanga nu s-a deschis, iar pilotul a fost nevoit sa aterizeze de urgenta pe o pista mai lunga.

Recomandări
Israelul a decis să riposteze în forţă împotriva Iranului.
Israelul a decis să riposteze în forţă împotriva Iranului. "Lansarea atâtor rachete şi drone va primi un răspuns"

Cabinetul de război din Israel a luat decizia de a riposta "clar şi puternic" împotriva Iranului pentru atacul cu rachete şi drone de sâmbătă seara, informează postul de televiziune israelian Canal 12, citat de The Times of Israel.

Noi detalii despre intervenția avioanelor britanice din România în sprijinul Israelului. Precizările lui Rishi Sunak
Noi detalii despre intervenția avioanelor britanice din România în sprijinul Israelului. Precizările lui Rishi Sunak

O parte dintre avioanele Typhoon pe care Marea Britanie le avea în România - la Mihail Kogalniceanu - au fost trimise în Orientul Mijlociu pentru apărarea Israelului.

România fierbe sub un val de căldură. Au început să moară peștii în lacuri, Dunărea a secat
România fierbe sub un val de căldură. Au început să moară peștii în lacuri, Dunărea a secat

Valul de căldură din ultimele zile aduce, dincolo de bucuria verii, și vești proaste, mai ales pentru agricultori. Rezerva de apă din sol, și așa puţină, după o iarnă fără zăpadă, este din ce în ce mai scăzută.