Seful CJ Timis, Titu Bojin, cercetat sub control judiciar. Ce a declarat acesta despre ancheta in cazul sau

×
Codul embed a fost copiat

"Este o ancheta corecta. Sunt sub control judiciar. Sunt in drum spre casa, acum plec de la Bucuresti", a declarat Titu Bojin, joi dimineata, corespondentului MEDIAFAX.

Acesta a adaugat ca joi seara va ajunge la Timisoara, iar de vineri va merge la serviciu.

Bojin a mai spus ca nu vrea sa faca alte comentarii legate de ancheta procurorilor anticoruptie.

In dosarul presedintelui CJ Timis au avut loc audieri maraton la DNA, incepand de miercuri dupa-amiaza, la finalul carora procurorii au decis ca Titu Bojin sa fie cercetat sub control judiciar.

De asemenea, procurorii anticoruptie au emis ordonante de retinere pe numele a cinci persoane cercetate in acest dosar, intre care consilierul judetean PSD Marcel Mihoc, Gabriel Protopopu, consilier in Corpul de control al directoratului Societatii Nationale de Transport Feroviar si Teodor Alexandru Gavris, fost director Tractiune din CFR Calatori, acesta din urma fiind arestat la domiciliu intr-o alta cauza.

Citește și
Titu Bojin
Seful CJ Timis, acuzat de DNA de luare de mita si abuz. "Afacerile" pe care Titu Bojin le-a facut cu banii statului
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Persoanele retinute urmeaza sa fie duse la instanta cu propunerea de arestare preventiva.

Miercuri dimineata, procurorii DNA au descins la locuinta presedintelui CJ Timis, Titu Bojin, din comuna Remetea Mare, dupa care acesta a fost dus la sediul CJ, unde au fost facute perchezitii in prezenta sa. in jurul orei 11.00, Bojin a fost scos din sediul CJ si dus la audieri la Bucuresti.

De asemenea, au fost ridicati, in baza unor mandate de aducere, si dusi la audieri la DNA Timisoara, in calitate de suspecti, 17 primari din Timis - primarul orasului Buzias, Alger Viorel Ilas, primarul orasului Recas, Paul Teodor, primarul comunei Boldur, Constantin-Cristian Stoi, primarul comunei Parta, Mihai Petricas, primarul comunei Otelec, Csaba-Zoltan Szabo, primarul comunei Victor Vlad Delamarina, Ioan Sima, primarul comunei Satchinez, Dan Florin Ion, primarul comunei Beba Veche, Ioan Bohancanu, primarul comunei Margina, Ionel Costa, primarul comunei Jimbolia, Darius Adrian Postelnicu, primarul comunei Comlosu Mare, Ovidiu Nicolae stefanescu, primarul comunei Cheveresu Mare, Marcel Muia, primarul comunei Carpinis, Ioan Sima, primarul comunei sandra, Luchian Savu, primarul comunei Lovrin, Vasile Graur, primarul comunei Birda, Gheorghe Marius Stoian, si primarul comunei Voiteg, Tudor Nicolae Marinescu.

Totodata, au fost dusi la audieri consilierul judetean Marcel Mihoc, Claudiu Ilas - managerul Muzeului Satului Banatean, Martian Corneliu Doros - director in cadrul Directiei de Prestari Servicii Timis, Ervin Luci - director la Administratia Bazinala a Apelor Banat, Horatiu Mircea Simion - directorul regional al Directiei Regionale Drumuri si Poduri Timisoara si Aurel Costin Purceld - directorul economic al Directiei Regionale Drumuri si Poduri Timisoara, au precizat sursele citate.

Potrivit unor documente ale procurorilor, obtinute de MEDIAFAX, Titu Bojin, folosindu-se de functia de presedinte al CJ Timis si de pozitia de lider al filialei judetene a PSD, ar fi identificat primarii din Timis, conduse de alesi locali din PSD, cu care George Didila, prin SC Ecomet West SRL, a incheiat contracte de achizitii publice, cu atribuire directa. in acest demers, Didila ar fi fost sprijinit atat de Titu Bojin, cat si de Marcel Mihoc, consilier judetean in CJ Timis.

Anchetatorii au mai stabilit ca, in cazul in care primariile care au incheiat contracte cu SC Ecomet West SRL tergiversau plata contractelor incheiate, George Didila apela tot la Titu Bojin pentru a determina primarii sa plateasca, cu celeritate, aceste contracte.

Intrucat unele dintre primariile care au incheiat astfel de contracte cu SC Ecomet West SRL nu aveau prevazute in buget fonduri pentru plata produselor achizitionate, consilierul judetean Marcel Mihoc ar fi promis, la data incheierii contractelor, alocarea fondurilor necesare cu ocazia rectificarilor bugetare, se mai arata in documentele citate.

In acest sens, in 25 iunie 2014 s-a convocat sedinta ordinara a Consiliului Judetean Timis, pe ordinea de zi fiind discutat si "proiectul de hotarare privind aprobarea bugetului rectificat al judetului Timis pe anul 2014".

Procurorii il suspecteaza pe Titu Bojin ca directiona alocari bugetare din bugetul Consiliului Judetean Timis catre unitati administrativ teritorial din judet, in vederea finantarii contractelor pe care acestea le aveau in derulare cu SC Ecomet West SRL.

Sumele de bani obtinute din contracte erau virate in conturile societatii Ecomet West SRL, administrata de catre Marius Didila, care il anunta pe George Didila, iar acesta ii transmitea lui Bojin si Mihoc situatia incasarilor din contractele incheiate, potrivit acelorasi documente.

In acest dosar, miercuri dimineata au fost facute perchezitii in Bucuresti si in 11 judete, la sediile a 17 primarii si la alte institutii cu care Consiliul Judetean Timis ar fi incheiat contracte.

De asemenea, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au facut perchezitii la depourile CFR Calatori din Bucuresti, Timisoara, Cluj, Brasov, Sibiu, Galati, Ploiesti, Arad, Suceava si Iasi, in dosarul de coruptie in care sunt vizate mai multe persoane cu functii de conducere din institutii din Timis, care ar fi incheiat contracte de achizitii publice, prin atribuire directa, cu SC Ecomet West, in urma interventiei presedintelui Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, si a lui Marcel Mihoc, consilier judetean in CJ Timis.

Potrivit unor documente ale procurorilor, obtinute de MEDIAFAX, in toate cazurile, contractele au fost atribuite, la interventia lui Teodor Gavris, fost director Tractiune din CFR Calatori, de catre sefii depourilor companiei, firmei Ecomet West SRL, controlata de George Didila.

Dupa ce ii determina pe sefii depourilor sa atribuie contracte firmei lui Didila, Gavris facea demersurile necesare pentru ca subunitatile companiei feroviare sa primeasca fondurile necesare achitarii contravalorii produselor achizitionate, sustin anchetatorii.

Titu Bojin este presedinte al Consiliului Judetean Timis din anul 2012, dupa ce anterior a condus, timp de zece ani, Directia Apelor Banat. De asemenea, el a fost primar al localitatii Remetea Mare inca din anul 1986. Bojin a fost si consilier judetean in CJ Timis, timp de trei mandate.

Bojin este membru al PSD inca de la formarea PDSR, in 1992, iar din anul 2008 este presedinte al filialei Timis a partidului. El este si membru in Comitetul Executiv National al PSD si membru in Consiliul National al PSD.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Unul dintre
Unul dintre "Regii asfaltului" a fost retinut. Schema prin care banii de la stat s-ar fi "transformat" in vacante si vile

Omul de afaceri Dan Besciu a fost retinut miercuri seara, de procurorii DIICOT, in dosarul de evaziune, spalare de bani si delapidare cu un prejudiciu de aproximativ 34 de milioane de lei, potrivit unor surse judiciare.

Seful CJ Timis, acuzat de DNA de luare de mita si abuz.
Seful CJ Timis, acuzat de DNA de luare de mita si abuz. "Afacerile" pe care Titu Bojin le-a facut cu banii statului

Inca un baron local are probleme cu Directia Nationala Anticoruptie. Presedintele Consiliului Judetean Timis, social democratul Titu Bojin, este suspectat ca ar fi dispus dupa bunul plac de bugetul institutiei.

DOSARUL MICROSOFT. Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu, urmariti penal. Ambii si-au sustinut nevinovatia in fata presei
DOSARUL MICROSOFT. Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu, urmariti penal. Ambii si-au sustinut nevinovatia in fata presei

La mai bine de o saptamana de la votul din Parlament cand le-a fost ridicata imunitatea, fostii ministri din cabinetul lui Adrian Nastase au fost chemati la DNA sa dea primele declaratii.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.