Șefa UPU Fetești a murit de COVID-19 la numai 48 de ani, deși nu avea alte afecțiuni

Ultima actualizare: 17-10-2020 07:16

Șefa Compartimentului pentru Primiri Urgenţe din cadrul spitalului municipal din Fetești a fost răpusă de infecţia cu SARS-CoV-2.

Avea 48 de ani şi nicio altă problemă de sănătate. Deşi acuzase stări de oboseală, abia un al doilea test a confirmat boala, care s-a şi agravat şi în final a ucis-o.

Medicul Mioara Neagu avea 48 de ani şi coordona activitatea secţiei de primiri urgențe a spitalului din Feteşti.

În unitatea medicală ajug pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, dar şi cazuri medicale obişnuite. Pentru fiecare există circuite separate.

Mioara Neagu muncea în zona verde, acolo unde merg cei care nu sunt confirmaţi cu infecţia cu coronavirus.

Alexandru Vasiliev, medic pneumolog la Spitalul Municipal Fetești: „Starea ei de sănătate s-a agravat din data de 15 septembrie. Poate că n-a dat prea multă atenţie unor simptome. O cefalee, o greaţă, o vărsătură. Şi-a administrat tratamente uzuale simptomatice. Prima testare, pe care noi o facem regulat, a ieşit negativă”.

După o săptămână, simptomele au devenit severe. Mioara Neagu a fost izolată într-o rezervă şi i s-au luat noi probe pentru un test COVID-19. De această dată, a ieşit pozitiv.

Femeia a fost transferată la spitalul Colentina din Bucureşti, iar astăzi, fiica ei i-a anunţat sfârşitul printr-un mesaj tulburător postat pe Facebook:

„Mămica mea mereu zâmbitoare, te rog să mă veghezi în fiecare moment al vieţii mele şi să ai grijă de mine de acolo, de sus aşa cum ai avut grijă şi când erai lângă mine. Promit că o să te fac mândră de mine. Voi asculta toate sfaturile tale şi voi fi puternică aşa cum şi tu ai fost şi ai luptat tot timpul că eu să fiu fericită”

În spitalul din Feteşti, vestea a stârnit lacrimi pe chipurile medicilor.

Elena Motoaca, medic: „Am acceptat, deşi sunt medic pensionar de trei ani, să o înlocuiesc pe perioada concediului, dar nu m-am aşteptat să se întâmple aşa. Este foarte greu. Un om care nu avea nicio afecţiune care să ducă la un sfârşit atât de tragic. Dar, vedeţi, pe nimeni nu iartă. Nu te alege că eşti medic. Un muritor de rând eşti în faţa unor astfel de boli”.

La intrarea în unitatea medicală, sunt zeci de lumânări aprinse lângă poza medicului care a coordonat timp de cinci ani unitatea de urgenţe de la Feteşti.

Alte 25 de cadre medicale sunt infectate cu SARS-CoV-2 iar unitatea este considerată focar de boală.

Managerul a încercat să găsească o explicaţie pentru cele întâmplate.

Stelian Bărcari, manager interimar al Spitalului Municipal Fetești: „În compartimentul de primiri urgențe trebuie să primim toţi pacienţii. Prin urmare, e greu să depistăm, chiar dacă există un triaj epidemiolog, fără testarea pacientului care ni se adresează”.

Tot în Ialomiţa sunt probleme şi în spitalul judeţean de urgenţe din Slobozia. Acolo, zece medici şi asistente au Covid-19.

În judeţ, de la începutul pandemiei, peste 1.600 de persoane au făcut boala. 49 au fost depistate cu infecţia doar în ultimele 24 de ore.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!