Şedinţă CGMB. Noua componenţă a Comisiei de Urbanism, pe ordinea de zi

CGMB

Consilierii generali ai Capitalei se întrunesc în şedinţă joi, de la ora 14,00, pe ordinea de zi figurând 20 de proiecte de hotărâre, printre care aprobarea noii componenţe a Comisiei Tehnice de Amenajarea Teritoriului şi Urbanism.

Printre iniţiativele pe care urmează să le dezbată CGMB se numără aprobarea noii componenţe a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism, din care vor face parte: Toader Popescu, Irina Popescu-Criveanu, Veronica Ileana Marin, Ilinca Păun Constantinescu, Ioana Tudora, Mihaela Hărmănescu, Cătălin Berescu, Andrei Răzvan Voinea, Petru Mortu, Andreea Liliana Pop, Bogdan Silviu Şandric, Bogdan Alexandru Suditu, Şerban Marinescu.

Pe 27 septembrie, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, preciza pentru B1 Tv că în comisie vor fi numiţi profesionişti, "care nu au făcut porcării", declarându-se convins că de acum încolo Bucureştiul va beneficia de o dezvoltare urbană echilibrată.

"În sensul că, bineînţeles, dacă eşti proprietar pe două hectare, e dreptul tău să construieşti, numai că această construire trebuie să fie făcută în nişte parametri care să se încadreze în regula de construire a Bucureştiului, care este Planul Urbanistic General. Asta înseamnă că dacă faci zeci de mii de apartamente şi tu eşti în zonă mixtă, în termeni tehnici, să fii obligat să ai şi o locaţie pentru un dispensar, să fii obligat să ai şi o locaţie pentru o şcoală şi o grădiniţă, tocmai pentru ca locuitorii de acolo să nu aglomereze Bucureştiul şi să îşi piardă timpul ducându-şi copiii la şcoală în altă parte", preciza edilul general.

Primăria Sectorului 2 ar putea fi împuternicită să iniţieze o colaborare cu Universitatea Politehnica Bucureşti, în vederea înfiinţării şi dezvoltării unui Incubator de Afaceri (ESA BIC Ro) în cadrul programelor Agenţiei Spaţiale Europene (ESA).

Citește și
Reacția lui Dmitri Medvedev, după atacul ucrainean cu rachete americane ATACMS

Incubatorul are ca scop promovarea mediului antreprenorial în domeniul tehnologiilor spaţiale. Potrivit proiectului, acordul ar urma să fie încheiat pe o durată de 60 de luni. El urmează să aibă o valoare totală de 2,5 milioane euro, dintre care contribuţia Sectorului 2 va fi de 1,25 milioane euro, respectiv 250.000 de euro/an, pe durata a cinci ani. Contribuţia Universităţii Politehnica va fi aceeaşi, reprezentând parte din proiectul European Space Agency Business Incubation Centre Romania (ESA BIC România), finanţat de ESA.

Consilierii municipali vor decide în privinţa încheierii unui parteneriat între Municipiul Bucureşti şi Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar, în vederea stabilirii cadrului organizatoric de încurajare a participării preşcolarilor, elevilor şi studenţilor la activităţi cu caracter sportiv. PROEDUS şi Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar urmează să elaboreze normele şi regulamentul pentru finanţarea unor programe sportive. Municipiul Bucureşti va iniţia, sprijini, finanţa, implementa şi desfăşura activităţile convenite în programul respectiv. Tot Municipiul Bucureşti va urmări implicarea în program a Direcţiei pentru Sport şi Tineret a Municipiului Bucureşti şi a federaţiilor sportive naţionale sau a asociaţiilor pe ramură de sport.

CGMB va dezbate şi încheierea unui protocol de colaborare între Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Consiliul Judeţean Ilfov şi Municipiul Bucureşti, în vederea realizării şi implementării drumurilor radiale. În acest sens, urmează să fie actualizat şi completat Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030 Regiunea Bucureşti-Ilfov, pentru realizarea şi implementarea Proiectului Integrat Orbital Bucureşti şi Drumurile radiale conexe. Potrivit protocolului, drumurile radiale, care ajută la creşterea atractivităţii Investiţiei autostrăzii A0 - Inel Bucureşti prin conectarea acesteia la municipiul Bucureşti şi aria metropolitană, sunt în număr de zece şi însumează o lungime totală de peste 96 km.

Articol recomandat de sport.ro
După Kosovo, încă o națională contestă victoria la masa verde a României: "A făcut apel și rămâne fermă"
După Kosovo, încă o națională contestă victoria la masa verde a României: "A făcut apel și rămâne fermă"
Citește și...
Gunoaiele din Capitală ajung în depozite ilegale. „Se poate transforma într-un dezastru ecologic”
Gunoaiele din Capitală ajung în depozite ilegale. „Se poate transforma într-un dezastru ecologic”

Peste 3.000 de tone de gunoi produce zilnic Capitala și o parte însemnată din el ajunge în gropi ilegale din Argeș sau Dâmbovița, alimentând o sursă continuă de poluare.

Recomandări
Prima zăpadă abundentă a provocat haos în România. TIR-uri blocate pe DN1. Nici utilajele de deszăpezire n-au putut înainta
Prima zăpadă abundentă a provocat haos în România. TIR-uri blocate pe DN1. Nici utilajele de deszăpezire n-au putut înainta

Prima ninsoare serioasă din acest sezon a provocat haos pe drumurile din țară și pe calea ferată. Cele mai mari probleme au fost pe Drumul Național 1, unde, joi înainte de răsărit, un TIR a intrat într-un parapet la Bușteni, blocând complet circulația.

Mandat de arestare pentru Benjamin Netanyahu și Yoav Gallant, sub acuzația de crime de război. CPI a pronunțat decizia
Mandat de arestare pentru Benjamin Netanyahu și Yoav Gallant, sub acuzația de crime de război. CPI a pronunțat decizia

Curtea Penală Internațională a emis mandate de arestare pe numele lui Benjamin Netanyahu și Yoav Gallant pentru crime de război în Gaza.

Rusia a lansat o rachetă balistică intercontinentală în Ucraina, anunță Kievul
Rusia a lansat o rachetă balistică intercontinentală în Ucraina, anunță Kievul

În dimineața zilei de joi, Rusia a lansat o rachetă balistică intercontinentală și alte opt tipuri de rachete în Dnipro, anunță Forțele Aeriene ucrainene.