Şedinţă CGMB. Noua componenţă a Comisiei de Urbanism, pe ordinea de zi

CGMB

Consilierii generali ai Capitalei se întrunesc în şedinţă joi, de la ora 14,00, pe ordinea de zi figurând 20 de proiecte de hotărâre, printre care aprobarea noii componenţe a Comisiei Tehnice de Amenajarea Teritoriului şi Urbanism.

Printre iniţiativele pe care urmează să le dezbată CGMB se numără aprobarea noii componenţe a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism, din care vor face parte: Toader Popescu, Irina Popescu-Criveanu, Veronica Ileana Marin, Ilinca Păun Constantinescu, Ioana Tudora, Mihaela Hărmănescu, Cătălin Berescu, Andrei Răzvan Voinea, Petru Mortu, Andreea Liliana Pop, Bogdan Silviu Şandric, Bogdan Alexandru Suditu, Şerban Marinescu.

Pe 27 septembrie, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, preciza pentru B1 Tv că în comisie vor fi numiţi profesionişti, "care nu au făcut porcării", declarându-se convins că de acum încolo Bucureştiul va beneficia de o dezvoltare urbană echilibrată.

"În sensul că, bineînţeles, dacă eşti proprietar pe două hectare, e dreptul tău să construieşti, numai că această construire trebuie să fie făcută în nişte parametri care să se încadreze în regula de construire a Bucureştiului, care este Planul Urbanistic General. Asta înseamnă că dacă faci zeci de mii de apartamente şi tu eşti în zonă mixtă, în termeni tehnici, să fii obligat să ai şi o locaţie pentru un dispensar, să fii obligat să ai şi o locaţie pentru o şcoală şi o grădiniţă, tocmai pentru ca locuitorii de acolo să nu aglomereze Bucureştiul şi să îşi piardă timpul ducându-şi copiii la şcoală în altă parte", preciza edilul general.

Primăria Sectorului 2 ar putea fi împuternicită să iniţieze o colaborare cu Universitatea Politehnica Bucureşti, în vederea înfiinţării şi dezvoltării unui Incubator de Afaceri (ESA BIC Ro) în cadrul programelor Agenţiei Spaţiale Europene (ESA).

Citește și
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Incubatorul are ca scop promovarea mediului antreprenorial în domeniul tehnologiilor spaţiale. Potrivit proiectului, acordul ar urma să fie încheiat pe o durată de 60 de luni. El urmează să aibă o valoare totală de 2,5 milioane euro, dintre care contribuţia Sectorului 2 va fi de 1,25 milioane euro, respectiv 250.000 de euro/an, pe durata a cinci ani. Contribuţia Universităţii Politehnica va fi aceeaşi, reprezentând parte din proiectul European Space Agency Business Incubation Centre Romania (ESA BIC România), finanţat de ESA.

Consilierii municipali vor decide în privinţa încheierii unui parteneriat între Municipiul Bucureşti şi Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar, în vederea stabilirii cadrului organizatoric de încurajare a participării preşcolarilor, elevilor şi studenţilor la activităţi cu caracter sportiv. PROEDUS şi Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar urmează să elaboreze normele şi regulamentul pentru finanţarea unor programe sportive. Municipiul Bucureşti va iniţia, sprijini, finanţa, implementa şi desfăşura activităţile convenite în programul respectiv. Tot Municipiul Bucureşti va urmări implicarea în program a Direcţiei pentru Sport şi Tineret a Municipiului Bucureşti şi a federaţiilor sportive naţionale sau a asociaţiilor pe ramură de sport.

CGMB va dezbate şi încheierea unui protocol de colaborare între Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Consiliul Judeţean Ilfov şi Municipiul Bucureşti, în vederea realizării şi implementării drumurilor radiale. În acest sens, urmează să fie actualizat şi completat Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030 Regiunea Bucureşti-Ilfov, pentru realizarea şi implementarea Proiectului Integrat Orbital Bucureşti şi Drumurile radiale conexe. Potrivit protocolului, drumurile radiale, care ajută la creşterea atractivităţii Investiţiei autostrăzii A0 - Inel Bucureşti prin conectarea acesteia la municipiul Bucureşti şi aria metropolitană, sunt în număr de zece şi însumează o lungime totală de peste 96 km.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Gunoaiele din Capitală ajung în depozite ilegale. „Se poate transforma într-un dezastru ecologic”
Gunoaiele din Capitală ajung în depozite ilegale. „Se poate transforma într-un dezastru ecologic”

Peste 3.000 de tone de gunoi produce zilnic Capitala și o parte însemnată din el ajunge în gropi ilegale din Argeș sau Dâmbovița, alimentând o sursă continuă de poluare.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.