Sectanți din Kenya, înfometați până la moarte, aveau organe prelevate cu forța. Anchetatorii au descoperit 30 de gropi comune
Autopsiile cadavrelor găsite în gropi comune în Kenya au dezvăluit că unele organe lipseau, ceea ce ridică suspiciuni de recoltare forțată, spun anchetatorii, citați de The Guardian. Se bănuiește că este vorba despre trafic de organe.
Cazul supranumit „masacrul pădurii Shakahola” continuă să șocheze chiar și la o lună de zile de când a fost descoperită prima groapă comună, plină de cadavrele membrilor sectei religioase. Între timp au fost descoperite 30, iar numărul morților dezgropați a ajuns la 112, în timp ce săpăturile continuă, a declarat marți ministrul de interne, Kithure Kindiki.
Poliția crede că majoritatea cadavrelor aparțin adepților autoproclamatului pastor Paul Nthenge Mackenzie, care este acuzat că le-a ordonat să moară de foame „pentru a-l întâlni pe Isus”.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
În timp ce foametea pare a fi principala cauză a morții, unele dintre victime – inclusiv copii – au fost sugrumate, bătute sau sufocate, potrivit patologului șef al guvernului, dr. Johansen Oduor.
Documentele prezentate luni în fața instanței indică faptul că unora dintre victime le-au fost extirpate organe, iar poliția susține că acest lucru s-ar fi făcut cu forța.
„Rapoartele postmortem au stabilit că în unele dintre corpurile dezgropate lipseau organe”, a declarat inspectorul șef Martin Munene.
„Se crede că este vorba despe comerț cu organe umane și care ar fi bine coordonat de mai multe persoane”, a spus el, fără a oferi detalii.