Secretar de stat: Ne punem problema izolării la domiciliu a persoanelor de peste 70 de ani

Ultima actualizare: 21-03-2020 15:15
pensionari
Agerpres

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a declarat că numărul crescut de infectări din ultimele 24 de ore reprezintă un semnal de alarmă și că se pune problema izolării la domiciliu a persoanelor de peste 70 de ani.

 

”Conform datelor avute de noi și care concordă cu cele de la OMS, care se referă la persoanele de peste 70 de ani, aceste persoane au un grad ridicat de mortalitate. Este imperios necesar să limităm contactul și posibilitatea de a se infecta această categorie de pacienți.

Ne punem problema izolării lor în primul rând la domiciliu. Dacă nu putem, o să căutăm alte soluții, dar sunt măsuri care intră în sfera civilă, de competența Ministerului de Interne, mai puțin a Ministerului Sănătății”, a declarat secretarul de stat la Digi 24.

367 de persoane au fost confirmate până sâmbătă la ora 13.00 în România cu noul tip de coronavirus, a informat Grupul de Comunicare Strategică.

Dintre acestea, 52 au fost declarate vindecate şi externate - 36 la Timişoara, 11 la Bucureşti, 3 Craiova una la Iaşi, una la Constanţa. De la ultima informare transmisă, au fost înregistrate alte 59 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între un an şi 74 de ani, a mai precizat GCS.

Potrivit sursei citate, la ATI, în acest moment, sunt internaţi 14 pacienţi, din care trei în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţi este bună, staţionară.

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO