117 dosare penale și sute de amenzi pentru românii care au încălcat izolarea la domiciliu

Ultima actualizare: 22-03-2020 17:22
judecator, decizie instanta, condamnare
iStock

Un număr de 117 dosare penale au fost întocmite prin structurile abilitate ale MAI sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, a informat sâmbătă Grupul de Comunicare Strategică.

GCS precizează că Poliţia a aplicat 329 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

GCS reaminteşte cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor.

De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Până la data de 20 martie 2020, au fost raportate 102.649 de cazuri în UE/SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveţia, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania şi Regatul Unit

Doi bărbaţi din Suceava nu au declarat că vin dintr-o ţară cu epidemie de coronavirus


Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni a înregistrat o cauză penală vizând doi bărbaţi care au declarat în fals, la sosirea pe un aeroport din România, că nu vin dintr-o ţară pentru care era instituită obligaţia de carantină sau de autoizolare.

"La data de 20.03.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni a fost înregistrată o cauză penală având ca obiect săvârşirea a două infracţiuni de fals în declaraţii, cu privire la care organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Fălticeni s-au sesizat din oficiu, la aceeaşi dată.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la cele două fapte, reţinându-se, potrivit actului de sesizare, că la data de 14.03.2020 două persoane de sex masculin, domiciliate pe raza de competenţă teritorială a Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, la aterizarea pe aeroport în România, au declarat în fals că se întorc dintr-o ţară cu privire la care nu era instituită obligaţia de carantină sau de autoizolare, deşi proveneau dintr-o ţară cu privire la care exista obligaţia de carantină", se afirmă într-un comunicat publicat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

Patru dosare penale în Dolj pentru nerespectarea măsurii izolării la domiciliu


Parchetul de pe lângă Judecătoria Calafat informează, vineri, că au fost deschise patru dosare penale pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, după ce mai multe persoane care au venit din Italia şi Austria nu au respectat măsura izolării la domiciliu pentru a preveni răspândirea COVID-19.

"La nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat au fost înregistrate patru dosare penale, în care se efectuează cercetări in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor (...), constând în aceea că, mai multe persoane sosite în România, de pe teritoriul statului italian - 5 persoane, şi austriac - 2 persoane, nu au respectat dispoziţia de autoizolare a lor la domiciliu", precizează Parchetul de pe lângă Judecătoria Calafat.

Cercetările au arătat că trei dintre aceste persoane nu aveau instituită obligativitatea autoizolării la domiciliu, această obligaţie fiindu-le impusă verbal de către medicul de familie.

 

Vrancea: Amenzi de aproape 20.000 lei pentru nerespectarea condiţiilor de izolare la domiciliu

 

Un număr de 13 persoane care se aflau în izolare la domiciliu au fost amendate în ultimele 24 de ore, cu aproape 20.000 de lei, pentru că nu au respectat condiţiile izolării, a informat sâmbătă Instituţia Prefectului judeţului Vrancea.

Potrivit Prefecturii Vrancea, persoanele aflate în izolare la domiciliu au fost verificare cel puţin o dată pe zi de forţele de ordine.

"Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Vrancea a efectuat, în ultimele 24 de ore, zece misiuni privind verificarea respectării măsurilor de autoizolare la domiciliu, patru misiuni de tranzitare, o misiune de pază spaţiu carantină şi o misiune de transport către spaţiile de carantină. Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea a efectuat patru misiuni de însoţire a unor mijloace de transport în tranzit şi 26 misiuni privind verificarea respectării măsurilor de autoizolare la domiciliu. Menţionăm că echipele IPJ, IJJ şi ale Poliţiei Locale au reuşit să verifice de cel puţin o dată pe zi persoanele aflate în autoizolare, fiind aplicate 13 sancţiuni persoanelor care nu au respectat condiţiile de izolare, în cuantum total de 19.900 lei", a precizat Prefectura Vrancea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 25 Octombrie 2021

45:59
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!