Coronavirusul, combătut la Focşani: Icoana Făcătoare de Minuni de la Dălhăuţi, plimbată cu maşinile pe străzi


Ultimul update: Sambata 21 Martie 2020 14:10
Data publicarii: Sambata 21 Martie 2020 13:56
Categorie: Stiri actuale
icoana focsani

Icoana Făcătoare de Minuni de la Mănăstirea Dălhăuţi a fost scoasă sâmbătă din biserică şi plimbată cu maşinile pe străzile din Focșani, informează Adevărul.

Acţiunea a avut loc cu aprobarea Arhiepiscopiui Buzăului şi Vrancei, care a mai organizat astfel de procesiuni în vremuri dificile, de secetă sau alte calamităţi, autorităţile religioase considerând că România se află într-o perioadă de încercare cauzată de virusul chinezesc care se manifestă agresiv şi la noi.

Icoana Maicii Domnului a fost instalată într-o maşină de teren, având ca antemergător o altă maşină din care răsuna, la volum tare, muzică religioasă.

În maşina cu boxele audio se afla un bărbat cu un steag tricolor.

Micul convoi s-a oprit pentru foarte scurt timp la bisericile aflate pe parcursul traseului, unde oamenii au întâmpinat icoana cu flori, vehiculele urmând să ajungă până la Adjud şi retur, la Nehoiu, în judeţul Buzău.

Legenda acestei icoane spune că ar fi una dintre cele şapte icoane pictate de însuşi Sfântul Apostol şi Evanghelist Luca, fondatorul iconografiei creştine. Specialiştii sunt însă de părere că icoana a fost pictată câteva secole mai târziu, fiind o copie după o icoană a Sfântului Apostol şi Evanghelist Luca.

Sursa: Adevarul

VIDEO PROTVPLUS.RO