Se redeschid și stațiunile balneare. Care sunt noile reguli

Dată publicare: 23-05-2020 19:04
Dată actualizare: 23-05-2020 19:33


Își deschid porțile cu reguli noi și stațiunile cu tradiție, cum ar fi Băile Felix sau Covasna. Oaspeții se pot relaxa în piscinele exterioare, iar mâncarea le este livrată în camerele în care sunt cazați.

 

Hotelier: ”Vă rugăm să vă dezinfectați pe mâini un pic. Mulțumim frumos. Să vă luăm și o temperatură”.

Înainte să își ia în primire camerele, turiștii află noile reguli impuse în stațiunea Băile Felix.

Recepționerul către o turistă: ”Veți fi cazați la etajul 3, în stânga este liftul de acces. Veți avea acces doar la zonele exterioare de la piscine, sunt cu apă termală”.

Deocamdată sunt deschise doar bazinele din aer liber, pentru agrement și relaxare, nu și pentru tratament de specialitate.

Turistă în bazin: ”Nu sunt prea mulți turiști, deci nu-i greu de păstrat distanța aia fizică. Nu, suntem câțiva, e foarte ok, ne simțim foarte bine. În siguranță maximă”.

Reporter: Vi se pare că se respectă toate regulile de siguranță a turiștilor?
Turist în bazin: Da, foarte, foarte atenți și foarte în regulă”.

Angajat: ”Noi am făcut o distanțare mai mare, având în vedere că suntem întinși pe o suprafață de 5 hectare, distanțarea între șezlonguri este de 4 metri. La fiecare piscină este un om care le atrage atenția dacă sunt prea apropiați sau prea mulți într-un grup”.

Angajată: ”Vă rugăm frumos, în caz că vin mai multe persoane, să se păstreze distanța”.

După o baie bună, merge o masă gustoasă. Dar nu la restaurant, ci în cameră.

Angajat: ”Room service! Bună ziua, comanda dumneavoastră. Vă rog să le luați, așa. Și tacâmurile de unică folosință. Poftă bună!”.

Dumitru Fechete, directorul unui complex balnear: ”Sperăm ca de la o săptămâna la alta să crească numărul de turiști”.

Gazdele spun că numărul rezervărilor este în creștere și așteaptă ridicarea restricțiilor pentru a deschide terasele și aquaparcurile.

 

Cât costă un pachet

 

Și în stațiunea Covasna pregătirile sunt în toi. În acest complex turiștii pot face băi, kineto și hidroterapie.

Maria Bunghez, șef birou marketing: ”Căzile sunt individuale, iar turiștii vor putea veni pe baza recomandării medicului balneolog”.

Odată deschise, și restaurantele vor avea reguli speciale.

Narcisa Diaconu, director general complex hoteluri: ”Am încercat să facem o realizare a meselor cu păstrarea acestei distanțe sociale în cadrul restaurantelor și chiar am luat în considerare varianta de servire room service”.

Prețurile sunt mai mici cu până la 15% în această perioadă, așa că un pachet de cinci nopți cu demipensiune și acces la bazele de tratament costă 2.000 de lei.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO