"Revolta împotriva termometrelor" a ajuns și în Vaslui. Explicaţia unui bărbat care a refuzat termoscanarea

Ultima actualizare: 23-05-2020 13:37
coronavirus, temperatura
Agerpres

Oamenii au început să se opună termoscanării și în municipiul Vaslui.

Un vasluian a insistat să fie lăsat să intre în sediul Registrului Comerțului, refuzând termoscanarea, transmite vremeanoua.ro.

„Nu vă apropiați la mai puțin de doi metri de mine. Nu accept așa ceva. Nu dumneavoastră decideți, nu e proprietatea dumneavoastră. Trebuie să angajați personal medical. Aparatul nu este omologat, nu aveți niciun drept și verdicte de genul, dacă intru sau nu, nu dummeavoastră dați, ci judecătorul, care este suveran. Aici vorbim de o lege pe care trebuie să o respectăm, dar dumneavoastră trebuie să o respectați mai întâi de toate. De ce nu-mi dați voie? De ce îmi îngrădiți drepturile? Așa ceva nu se poate. Deci, pe cuvântul meu. Am pățit-o și la CEC, am plecat toţi 50 până la urmă. Aparatul ăsta nu e omologat, trebuie să fii cadru medical. Eu de asta mă opun, din principii, nu din alt motiv”, ar fi spus bărbatul.

Ulterior, el a spus și de ce nu a vrut să completeze chestionarul.

“Chestionarul pe care trebuia să-l completez solicita informații prețioase cu privire la sănătatea mea, consider că este ilegal. În nicio lege nu este prevăzut acest chestionar, în Monitorul Oficial nu scrie nimic cu privire la aceste obligații. Un triaj epidemiologic este efectuat de către o persoană specializată în domeniul sănătății, iar aparatul nu este omologat de către Metrologia Română. Pentru a lua temperatura unei persoane, trebuie ca aceasta să-și dea acordul, iar interdicția de a nu pătrunde într-un spațiu /domeniu public, o dă doar un judecător, procuror”, a spus acesta.

În cele din urmă, după ce a primit un avertisment, bărbatul a reușit să-și scoată documentul pentru care venise.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO