Schimbare importantă pe plajele din România. Noile facilități de care beneficiază cei care muncesc de la distanță
Birouri pentru cei care muncesc la distanță amenajate cu internet de putere marea sub nas și decor tropical.
Pentru că tot mai mulți români aleg acest tip de muncă acolo unde natura meseriei o permite, administratorii plajelor au înțeles rapid oportunitatea și le-au creat toate condițiile nomazilor digitali.
Cu un frappe sau o limonadă în față, după o baie relaxantă, mulți au început să lucreze încă din primăvară doar de pe litoral.
Așa arată o ședință de dimineață în care Oana stă de vorbă cu oameni interesati sa lucreze în domeniul turismului. Ea este pe o plajă din Mamaia, printre palmieri.
Reporter: "Cum e să muncești pe plajă?".
Oana Diaconu, recrutor: "E foarte bine, deși tentații sunt multe, dar m-am organizat bine și deja mi-am făcut orele în care știu că doar lucrez și dupa aia mă așteaptă ceva super".
Reporter: "Ce este acest super?".
Oana Diaconu, recrutor: "Un cocktail pe plajă, cu prietenii, puțină distracție seara".
Iza este din București, și se ocupă de operațiuni de tranzacționare pe piața valutară. Și-a închiriat un apartament la mare pe toată perioada verii și lucrează de pe plajă. La ora 11 avea zeci de mailuri trimise.
Iza Pop, trader valutar: "Trezit de dimineață, cafeaua la soare, laptopul în față... Dacă sunt evenimente care mă țin la calculator rămân aici, dacă nu, fac o plajă, o baie...".
Reporter: "E mai productivă o zi așa la muncă decât dacă ați sta în birou?".
Iza Pop, trader valutar: "Da, clar, pentru mine da".
În aceste conditii administratorii plajelor încearcă să le facă munca ușoară nomazilor digitali.
Iulia Tache, manager plajă: "Ne-am adaptat, le oferim un internet profesional cu bandă largă, viteză... Un mediu plăcut, cu plante cu umbră, dimineața un playlist liniștit să poată să își facă întâlnirile să nu le bubuie muzica în cap".
Altă plajă, alți oameni cu zâmbetul pe buze, care muncesc la umbră și văd, în zare, marea. Ilie este navigator, și pleacă, șase luni pe an, pe oceanele lumii, iar alte șase le sta acasă, la Constanța. În acest timp, se ocupă de proiecte personale.
Ilie Popescu, navigator și instructor de kitesurfing:
"Vin la plajă, fac cursuri online, mailuri, trainguri. Când e vânt ieșim cu kite-ul, când nu e vânt, ca acum, ieșim cu paddle boardul, mai intrăm, mai facem un curs. E aer curat, vânt, o bere rece, mulți prieteni".
Și aici plaja a fost reconfigurată și transformată în birou, cu mese, prize și internet.
Andrei Damian, manager plajă: "Anul acesta am făcut o zonă pentru a putea sta pe laptop, să trimită un mail. Avem două mese mari, unde poți sta pe laptop și îți poți încărca laptopul și două zone mai micuțe".
Iar între două mailuri urmează o repriză de standup paddle.
Cei care vor sa urmeze exemplul acestor oameni nu trebuie să achite taxe, ci doar consumația.
Sursa: Pro TV
Etichete: litoral, romania, plaja, munca de la distanță,
Dată publicare:
22-08-2024 20:46