Tarom are un nou director general interimar

×
Codul embed a fost copiat

După ce a refuzat să demisioneze, directorul general al Tarom, Eugen Davidoiu, şi-a dat demisia, luni.

UPDATE: Consiliul de administraţie al companiei de stat Tarom l-a numit, luni seară, în funcţia de director general interimar pe Alexandru Susanu - un director cu vechime în companie, responsabil cu operaţiunile de zbor -, după ce a luat act de demisia fostului director, Eugen Davidoiu, au declarat pentru News.ro surse din domeniul transporturilor.

Susanu are contract de mandat de o lună, a fost desemnat şi accountable manager şi îşi va păstra responabilitatea de post holder flight operations.

Premierul Mihai Tudose l-a certat în şedinţa publică pe ministrul Transporturilor pentru pierderile uriaşe ale companiei aeriane naţionale.

Anunţul a venit pe surse luni dimineaţă, după ce premierul a trimis corpul de control la Tarom. Directorul companiei şi-a depus demisia, dar nu a comentat până acum gestul.

Citește și
avion tarom
Premierul a dispus trimiterea Corpului de Control la Tarom şi la Compania Naţională de Investiţii
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Şi premierul Tudose s-a ferit să dea declaraţii pe acest subiect.

În schimb, preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Senatului au anunţat că vor o conducere profesionistă la Tarom.

Liviu Dragnea: "Nu mă interesează cine conduce Taromul, mă interesează ca această companie să devină ce s-a stabilit în programul de guvernare. O companie aeriană stabilă, puternică şi profitabilă."

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului: "După cum vedeţi este o explozie a transporturilor aeriene. Apar companii noi, companiile se dezvoltă şi prosperă, numai Taromul nostru merge în picaj."

Scandalul de la Tarom vine după ce ministrul Răzvan Cuc a fost certat în şedinţa Guvernului, după ce compania a ajuns în al 10-lea an de prăbuşire, iar pierderea de 104 milioane de lei pe primele 6 luni este una dintre cele mai mari de până acum.

În plus, administratorii de la Tarom au fost numiţi de minister pentru a conduce compania. Aceştia sunt:

- Silvia Popeangă, o pensionară de 62 de ani, fosta directoare financiară la ROMATSA
- Aurel Machita, de 57 de ani, funcţionar în mai multe ministere
- Alina Velicu, de 33 de ani, fosta agent de vânzări la un magazin de telefonie mobilă, fără vreo legătură cu aviaţia. Vine din Giurgiu, judeţul din care este, coincidenţă, şi ministrul Cuc
- Adriana Ionescu a lucrat în presă şi a fost consilieră mai multor miniştri PSD - şi ea fără nico legătură cu domeniul aviaţiei
- Laurenţiu Voicu, funcţionar şi director în Ministerul Transporturilor
- Dragoş Pelmuş, născut în Giurgiu.

Cei şapte administratori încasează, fiecare, o îndemnizaţie de 6100 de lei pe lună.

Premierul Mihai Tudose a mers, duminică, la Palatul Victoria, pentru a dispune efectuarea controlului începând chiar de luni.

Întrebat dacă se impune o discuţie în coaliţie pe tema Tarom, preşedintele PSD Liviu Dragnea a răspuns negativ, afirmând că este o chestiune strict legată de Guvern.

"Nu. Dacă va solicita ministrul Transporturilor sau premierul, vom discuta. Dacă nu, nu. Este o chestiune strict legată de Executiv”, a subliniat liderul PSD. El a făcut aceste declaraţii la Ambasada Spaniei, unde a semnat în Cartea de Condoleanţe deschisă pentru victimele atentatelor.

Duminică, directorul general al companiei aeriene de stat Tarom, Eugen Davidoiu, a declarat, după anunţul privind verificările dispuse de premier, că nu consideră că trebuie să îşi dea demisia, în condiţiile în care, potrivit lui, a fost eficient şi a adus două avioane noi în cadrul flotei companiei.

”Eu nu voi demisiona pentru că nu am de ce. Voi pleca când voi dori eu pentru că am muncit acolo şi nu mi-am bătut joc. Am adus două avioane, le-am pus la muncă şi pentru asta trebuie să plec? Mi se pare o nebunie. De ce să-mi ceară cineva demisia? Că am demarat reorganizarea companiei? Poate pentru că am deranjat nişte grupuri de interese”, afirma Davidoiu.

Premierul Mihai Tudose i-a reproşat, vineri, la începutul şedinţei Executivului, ministrului Transporturilor, lipsa de perfomanţă a companiei aeriene Tarom, care a încheiat primele şase luni ale acestui an cu pierderi de peste 100 de milioane de lei, şi, de aseamenea, că reprezentanţii ministerului nu merg să monitorizeze şantierele unde sunt în desfăşurare lucrări de infrastructură.

„Avem şi cifre proaste. Domnule ministru Cuc, acum trei săptămâni v-am întrebat de ce i-aţi prelungit mandatul cu patru luni celui de la Tarom (Eugen Davidoiu – n.r.) şi mi-aţi spus că vă asumaţi, că aveţi încredere în el şi că ştie ce are de făcut. Aşa este?”, l-a întrebat premierul pe ministrul Transporturilor.

Da domnule prim-ministru, aşa este”, i-a răspuns Cuc.

Păi, eu să înţeleg că aveţi încredere în el şi împreună formaţi o echipă cu care vă asumaţi ce e acolo? 104 milioane pierdere pe 6 luni! CFR Marfă – pierdere, CFR Călători – pierdere. Înţeleg că e o echipă foarte bună, dar nu mergeţi în direcţia care trebuie”, i-a reporoşat Tudose.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Şeful Tarom: ”Nu voi demisiona, pentru că nu am de ce”
Şeful Tarom: ”Nu voi demisiona, pentru că nu am de ce”

Directorul general al companiei aeriene de stat Tarom, Eugen Davidoiu, crede că verificarea pe care o va face Corpul de Control al premierului Mihai Tudose nu va scoate în evidenţă deficienţe din perioada în care el a condus compania.

Premierul a dispus trimiterea Corpului de Control la Tarom şi la Compania Naţională de Investiţii
Premierul a dispus trimiterea Corpului de Control la Tarom şi la Compania Naţională de Investiţii

Premierul Mihai Tudose a decis efectuarea unui control de către Corpul de Control al primului-ministru la Compania Naţională de Investiţii şi la Tarom, începând de luni, au precizat surse guvernamentale pentru News.ro.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.