Scandalul tarifelor la energie. Președintele ANPC a primit o factură de 2000 de lei la gaze
Preşedintele ANPC, Mihai Culeafă, susține că a primit o factură pentru consumul de gaze naturale în valoare de 2000 de lei, iar compensarea care i s-a acordat, conform legii, a fost de doar 10 lei.
uleafă a făcut aceste dezvăluiri într-o conferință de presă comună cu ministrul Economiei, Florin Marian Spătaru, organizată pe tema facturilor ”umflate” la energie electrică și gaze naturale.
Întrebat de jurnaliști cum arată facturile sale la curent și gaze, președintele ANPC a spus inițial că - pentru energie electrică - a trebuit să scoată din buzunar doar 140 de lei. Apoi...a precizat că factura la gaze este de 2000 de lei.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Preşedintele ANPC, Mihai Culeafă: ”Eu, personal? Da, am primit factura de energie. În jur de 140 de lei. (...) Este vorba de o factură pe o perioadă de 30 de zile cu un consum de 200 de kilowati.”
Reporter: Cum ați reușit? În timp ce foarte mulți români primesc mii de lei pe facturi la energie electrică.
Preşedintele ANPC, Mihai Culeafă: ”Am primit și eu, să știți. La gaze am primit o factură, cred că de 2000 de lei.”
Reporter: Apartamentul dumneavostră este cu două camere, trei camere..?
Preşedintele ANPC, Mihai Culeafă: ”Nu, nu, nu este apartament, stau la curte.”
Reporter: Și ați beneficiat de plafonare, de compensare?
Preşedintele ANPC, Mihai Culeafă: ”În această factură am beneficiat eu, personal, de compensare, este vorba de 10 lei.”
Culeafă nu a precizat, însă, despre ce consum este vorba și dacă locuința unde s-a înregistrat acest consum de gaze este una mare.
Ce avere are președintele ANPC, Mihai Culeafă
Potrivit cele mai recente declarații de avere, președintele ANPC Mihai Culeafă are 17 terenuri și 14 clădiri. Dintre aceste clădiri, trei sunt spații comerciale, iar trei sunt case de vacanță (dintre care una la Predeal). De asemenea, el deține bijuterii în valoare de 50.000 de euro.
Președintele ANPC are în conturile bancare 400.000 de euro, 58.000 de lei și 100 de dolari. La aceste sume se adaugă și un total de 1.450.000 de lei declarați la capitolul “plasamente, investiții directe și împrumuturi acordate”.
În ceea ce privește veniturile, fostul parlamentar PNL, actual vicepreședinte ANPC, care, însă exercită atribuțiile funcției de președinte al ANPC, a declarat veniturile de 130.063 de lei aferente demnității de deputat dar și 240.000 de euro venituri rezultate dintr-un contract de închiriere.
Conform declarației de avere din octombrie 2021, Culeafă nu are nici datorii și nici nu deține pe numele său vreun autovehicul.
Unde suni dacă factura de energie și gaze este prea mare. Reclamație la ANRE sau ANPC
Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) oferă informații clienților despre liberalizarea piețelor de energie, procesul de schimbare a furnizorului de energie electrică şi gaze naturale, precum și facturarea energiei electrice și a gazelor naturale, acordate prin intermediul liniilor telefonice de tip ”„Call-center”, care pot fi apelate la numărul 0374554265 (telefon cu tarif normal în rețeaua Orange, apelabil din toate rețelele) și la numărul 0219782 (telefon cu tarif normal în rețeaua Telekom, apelabil din toate rețelele).
De asemenea, consumatorii pot depune petiții pentru aspecte care țin de încălcarea cadrului de reglementare și a legislației primare incidente, prin intermediul rubricii Petiții, pusă la dispoziție aici.
De asemenea, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Mihai Culeafă, a anunţat că persoanele care vor să depună reclamaţii privind facturile la energie pot face acest lucru pe site-ul ANPC sau telefonic.
“Atunci când primim o factură, trebuie să ne adresăm operatorului economic pentru a soluţiona acea problemă. Acolo unde nu există înţelegere, ne vom adresa Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului la numărul de telefon 021.9551 sau pe site-ul autorităţii - www.anpc.gov.ro”, a arătat el în cadrul conferinţei de presă de la Palatul Victoria.
Sursa: Pro TV
Etichete: energie, anpc, curent, gaze, anre, facturi,
Dată publicare:
14-01-2022 16:46