Scandalul izbucnit la Bolintin intre doua clanuri de tigani. "Au venit si vor sa ne ia femeile"

Dată publicare: 14-08-2013 19:10
Dată actualizare: 17-08-2013 07:02


Inca de marti noapte politistii si jandarmii din Bolintin, Giurgiu, sunt in stare de alerta. Tiganii din localitate, aflati intr-un conflict cu spoitorii mutati recent, au declansat un scandal imens.

Motivul invocat: nou venitii le fac neamul de rusine cu furturi si scandaluri in oras. Drept urmare, le-au incendiat baracile. Un copil si o batrana au ajuns la spital, iar un biet cal a ars de viu.

Cateva pirande s-au mutat in Bolintin, Giurgiu, din 2010. Au cumparat cu acte de mana teren si si-au construit ilegal, spun autoritatile, cateva case. Localnicii se plang ca linistea orasului s-a dus odata cu venirea lor.

Desi sunt doar cateva familii, ceilalti oameni se simt amenintati.

"Ei au venit de unde au venit si vor sa faca ei legile. Au venit de un an de zile si vrea sa domine ei, se ia de femeia lu' ala, de femeia lu' ala si noi, intre noi tiganii, avem o lege: nu se trage unul de altul, de femei...", spune un localnic.

Certurile au culminat marti noapte cu incendirea baracilor.

"Dormeam in casa si ne-am pomenit cu tiganii de aici din Bolintin, spoitorii, vreo 50 de insi... Ne-am pomenit cu ciomegi, cu bate, sa-mi omoare copilul... Si mi-a dat foc, nu mi-a dat voie sa-mi iau calul din graj", spune Luminita Bucatica, o localnica.

"Cu lumina, cu masina in spate si ei in fata... Eu am crezut ca e politie, cand, zice cumnata-mea: 'Fugi, ca ne omoara, vine tiganii peste noi sa ne omoare'. Si mi-am luat copiii toti si am fugit cu ei in balari", povesteste Viorica Marin.

Lt. Gabriela Olexiuc, ISU Giurgiu: "Doi copii au fost scosi de colegii mei dintr-una din locuintele cuprinse de flacari, un alt copil transporat la spital pentru atac de panica, o doamna prezenta traumatisme cranio faciale".

Miercuri, politistii au inceput audierile. Au cerut ajutorul liderului tiganilor, mai ales ca multi nu stiu sa scrie si sa citeasca.

Marian Cuc, liderul tiganilor spoitori din Bolintin: "Au probabil alte obiceiuri, alte apucaturi. Sunt treburi care de multe ori nu le putem evita. Chiar daca unii dintre ei or fi mai cumsecade si altii mai rai, eu doresc sa-i aduc in situatia de a-si strange mana".

Pana cand situatia se va regla, autoritatile raman in alerta.


VIDEO PROTVPLUS.RO