Stirile ProTV au fost nominalizate la premiile Emmy pentru reportajele "Romania sub zapada"

×
Codul embed a fost copiat

Academia Internationala de Arta si Stiinta in Televiziune a nominalizat PROTV pentru reportajele despre zapezile care au lovit tara, in iarna anului trecut. Castigatorii ii vom afla la inceputul lunii octombrie.

Castigatorii vor fi anuntati la New York, pe 1 Octombrie, intr-o ceremonie ce va avea loc la Lincoln Center. Castigatorii internationali vor fi premiati alaturi de colegii lor din Statele Unite, se arata in comunicatul oficial.

Cinci tari reprezinta cele 8 nominalizari pentru categoriile "Current Affairs si News": Brazilia, Germania, Romania, Filipine si Marea Britanie.

"Nominalizatii din 2013 au realizat reportaje pornind de la razboaie pana la politica si de la triumful uman pana la tragedie", a spus Bruce Bruce L. Paisner, presedinte si CEO al Academiei Internationale de Teleivziune.

"Romania sub zapada" este reportajul pentru care Stirile ProTV au fost nominalizate la Emmy. "Casele din Romania au fost grav afectate de o una dintre cele mai dure ierni ale ultimilor 50 de ani. Reporterii ProTV au intervievat oameni ale carora case si vieti au fost afectate de ninsorile abundente", se arata in descrierea facuta in comunicatul oficial.

In categoria stiri, prestigioasa academie din SUA a nominalizat posturi de televiziune din Filipine, Brazilia si Marea Britanie.

Academia Internationala de Televiziune, care acorda premiile Emmy, este cea mai mare organizatie de profil din lume, cu membri in 70 de tari si 350 de companii media. Fondata dupa al doilea razboi mondial, Academia are ca scop promovarea televiziunii si a jurnalismului de inalta clasa, a jurnalistilor care, indiferent de riscuri, isi urmeaza chemarea.

Echipa Stirilor PRO TV a castigat Premiul Emmy in 2008, dupa ce a intrat in competitie cu trei reportaje din Campania “Tu stii ce mai face copilul tau?” alaturi de alte 800 de materiale jurnalistice din intreaga lume. 600 de jurati din peste 35 de tari au stabilit ca statueta a meritat sa ajunga in Romania, la Stirile PRO TV.

Stirile Pro TV au fost nominalizate pentru prima oara in 2007 la Premiile Emmy, pentru materialului "Tibetani la granita chineza", filmat de Sergiu Matei in muntii Himalaya. Imaginile au aratat pentru prima oara cum pelerinii tibetani sunt impuscati de granicerii chinezi, in drumul lor catre Dalai Lama.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Nominalizarile pentru premiile Emmy 2013. House of Cards scrie istorie in lumea serialelor americane
Nominalizarile pentru premiile Emmy 2013. House of Cards scrie istorie in lumea serialelor americane

Poate ca nu e o mare surpriza, dar este cu siguranta o premiera importanta. House of Cards a devenit primul serial produs pentru online ce este nominalizat pentru premiul cel mare al televiziunii americane.

Cine sunt cei trei romani nominalizati la premiile Emmy 2012 pentru
Cine sunt cei trei romani nominalizati la premiile Emmy 2012 pentru "Hatfields & McCoys"

Cineastii romani Serban Porupca, Adina Bucur si Dragos Stanomir au fost nominalizati la premiile Primetime Emmy 2012, pentru miniseria TV "Hatfields & McCoys", produsa de televiziunea History Channel si realizata in Romania.

Peste 30.000 de romani au semnat petitia
Peste 30.000 de romani au semnat petitia "Vreau si eu parintii mei" pe www.stirileprotv.ro

Campania "Vreau si eu parintii mei", demarata la 1 iunie de Stirile Pro Tv si coordonata de laureata premiului Emmy, Paula Herlo, a starnit reactii puternice in randul telespectatorilor Pro Tv.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.