Scandalul de coruptie de la Enel a ajuns la Curtea de Apel Bucuresti. Solicitarea procurorilor anticoruptie
Scandalul de coruptie ce vizeaza sefi din Autoritatea de Reglementare in Energie si Enel se muta pe masa judecatorilor de la Curtea de Apel.
Procurorii DNA insista ca suspectii sa se intoarca dupa gratii, in vreme ce Tribunalul Bucuresti a refuzat sa ii aresteze preventiv.
Procesul la finalul caruia procurorii anticoruptie incearca sa obtina nu mai putin de trei mandate de arestare preventiva s-a incheiat in jurul pranzului la Curtea de Apel. Judecatorul pentru drepturi si libertati de la Curtea de Apel Bucuresti va decide, in cursul dupa amiezii, daca vicepresedintele ANRE, directorul de la Enel, Florin Gugu, dar si un om de afaceri din Botosani, se vor intoarce dupa gratii.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
La sfarsitul saptamanii trecute, cei trei au fost retinuti de procurorii anticoruptie, dupa ce au fost acuzati ca ar fi facut afaceri si, mai ales, ar fi pus la cale o adevarata poveste de coruptie pe spinarea romanilor.
Practic, spun acuzatorii, vicepresedintele ANRE, Sorin Claudiu Dumbraveanu, ar fi intervenit la directorul de la Enel in favoarea unei companii din Botosani, pentru a-i asigura acesteia diferite lucrari sau contracte de achizitie pentru aparatura cu specific electric, iar, in schimb, acesta i-a promis ca nu va face demersuri de sanctionare a companiei Enel, o companie patronata de italieni, care ar fi trebuit sa fie amendata dupa ce a fost depistata ca practica dubla taxare a certificatelor verzi.
Dupa aceasta constatare, ANRE ar fi trebuit sa oblige compania italiana sa reduca facturile de electricitate cu 6 procente. Insa, in urma acestei intelegeri frauduloase, aceasta sanctiune s-ar fi redus de la 6 procente, la 1,3.
Procurorii anticoruptie sustin ca este un caz grav de coruptie, ca rolul suspectilor este bine definit, iar in aceste conditii ar trebui sa ajunga in spatele gratiilor. Insa, in mod paradoxal pentru acuzare, Tribunalul Bucuresti a apreciat ca probele stranse deocamdata nu sunt suficiente si ca ar fi pure speculatii si impresii. Pentru aceste considerente, tribunalul a refuzat atunci sa emita mandate de arestare preventiva.