Scandal la Academia de Poliție: o angajată ar fi primit o locuință gratuită pe nedrept

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

După ancheta notelor modificate, un nou scandal vizează Academia de Poliție. De această dată, corpul de control de la Ministerul de Interne investighează o posibilă acordare "pe ochi frumoși" a unei locuințe de serviciu.

Un apartament de 3 camere din București ar fi ajuns la o angajată de la departamentul financiar după ce ar fi fost ajutată să sară peste rând.

"Pentru că nu am fost de acord, cu asta, am fost schimbat din funcție, peste noapte", susține fostul președinte al comisiei de acordare a acestor locuințe.

Corpul de control al Ministrului Afacerilor Interne trebuie să verifice conducerea Academiei de Poliție, dar și tabelele cu cei care s-au înscris pentru o locuința gratuită. Deloc puțini, pentru că o astfel de lista are zeci sau sute de doritori care așteaptă uneori cu anii. Nu însă și o angajată de la financiar care ar fi obținut suspect de repede acest beneficiu.

Scandalul se învârte în jurul unui bloc din Sectorul 5 al Capitalei, bloc care aparține Ministerului Afacerilor Interne și în care Academia de Poliție deține două apartamente. Se investighează modul cum a fost atribuit unul dintre ele, un apartament de trei camere

 

Se întâmplă anul trecut, iar președintele comisiei susține că a sesizat imediat superiorii că s-ar fi comis o nedreptate, pentru că locuința trebuia să ajungă la decanul Facultății de Jandarmi, cu un punctaj mai bun. Pentru că s-a opus tranzacției, fostul șef al comisiei spune că a fost dat afara.

Colonel în rezervă, Rotaru Constantin: "Pentru că nu a fost păzită domnișoară respectivă, s-a hotărât schimbarea din funcție. Nu era legal, nu trebuia să i se dea. Nu era pe lista de așteptare în față celorlalți, funcția pe care o avea nu necesită prezența la unitate".

Purtător de cuvânt, Academia de Poliție: "Așteptăm rezultatul controlului, nu cred și sper că nu se întâmplă așa ceva în cadrul Academiei".

 

Pana atunci însă, o altă anchetă, de dată asta penală, investighează o posibilă fraudare a unor examene. Mai multe note de la examene ar fi fost modificate astfel încât titulatura de șef de promoție să fie dată cu dedicație unui absolvent.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO