Sarmalele şi dulciurile de sărbători se văd acum pe cântar. Ce riști dacă te grăbești să scapi de kilogramele în plus
Fie că vor să dea jos kilogramele, adunate de la Crăciun încoace, fie că mișcarea este pentru ei un stil de viață au fost destui care astăzi s-au prezentat la sala de sport.
În cazul începătorilor instructorii recomandă prudență. Exercițiile se fac progresiv, pentru a nu risca, un blocaj sau chiar o ruptură musculară.
Sarmalele, paharele pline şi dulciurile de sărbători se văd acum pe cântar. Speriaţi mulţi vor să facă repede ceva, lucru confirmat şi de cei din domeniu.
''-Cât ți-ai propus să alergi pe bandă?
-O jumătate de oră, e suficient pentru astăzi. Așa ușor.''
Bărbat: ''Am mâncat o tăvălită și vrem să o dăm jos.''
Raluca a slăbit anul trecut opt kilograme, iar anul acesta ar vrea încă pe atât.
Raluca Rubi: “Mi-am propus să depășesc o obiectivul de anul trecut și să încerc să scad și mai mult în greutate și să arăt din ce în ce mai bine pentru noul an.”
Răzvan Bihari, instructor fitness: “Este important să luăm treptat. Step by step, ca la școală. Apoi creștem progresiv fiecare etapă, fiecare exercițiu. Unii da, vin la sală să pună masă musculară pe ei, ceea ce ei nu înțeleg că asta se face în timpul anilor, nu în decursul unui an și alți oameni care cred că vin trei, patru luni la sală, slăbesc 15-20 de kilograme e sănătos. Nu! Trebuie să vină la sala în timp constant.''
Mircea Colcier: “Să mă străduiesc să vin cât mai des la sală și să-mi cresc randamentul. De la 60 să sar la 80, de kilograme, da.”
Daiana Suru: “Să pun masă musculară, poate să mă modelez corporal mai bine. Nicioadată nu e suficient.”
O viață sănătoasă înseamnă de fapt o rutină a antrenamentelor, care ar trebui să fie de cel puțin 3 ori pe săptămână. Exercițiile de tip cardio ajută la arderea mai ușoară a grăsimilor.