S-a împlinit 1 an de la debutul campaniei de vaccinare: 7,7 milioane, vaccinați complet

Ultima actualizare: 28-12-2021 07:08
coronavirus romania, bilant coronavirus, covid, decese covid,
Shutterstock

La 1 an de la debutul campaniei de vaccinare în România, Comitetul de coordonare a campaniei de vaccinare a anunțat bilanțul: au fost vaccinate 7.918.813 persoane cu cel puţin o doză, 7.781.563 persoane cu schemă completă și 1.960.336 cu doza booster.

”A fost şi este un efort fără precedent”, a transmis Valeriu Gheorghiţă, potrivit News.ro.

Acesta a mulţumit tuturor celor implicaţi în campania de vaccinare.

Este un bun prilej să mulţumesc echipei mele, care a fost la datorie în această perioadă, precum şi personalului medical, tuturor colegilor care s-au informat despre vaccinare, au transmis mai departe informaţiile, au ales să se vaccineze, şi au dat astfel, un mesaj de încredere. Mulţumesc, de asemenea, tuturor celor cu care am fost onorat să colaborez în acest an, dar şi celor de acasă care ne-au acordat încredere şi ne-au susţinut! În egală măsură, aş vrea să mulţumesc reprezentanţilor mass media pentru atenţia acordată subiectului şi profesionalismul dovedit în relatarea evenimentelor”, a mai transmis Gheorghiţă.

Acesta apreciază că doar prin empatie, onestitate, dialog şi comunicare, prin găsirea acelui obiectiv comun care să ne reprezinte, putem combate dezinformarea, ezitarea, scepticismul şi neîncrederea.

”Să avem un an mai bun şi să rămânem responsabili şi solidari pentru sănătate! La mulţi ani, dragi români!”, a mai transmis medicul Valeriu Gheorghiţă.

Prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 din România a fost Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă (Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”), membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie 2020, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

„DA, doamna Mihaela Anghel este bine, sănătoasă și are aceeași încredere în știință și medicină”, a transmis CNCAV la 1 an de la debutul campaniei de imunizare.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO