Romanul mort in atacul terorist din Nisa, condus pe ultimul drum. Sotia si fiul sau se afla internati in Franta
Zi de doliu la Rovinari, unde sute de oameni l-au condus pe ultimul drum pe Cristian Coman, romanul ucis in atentatul terorist de acum doua saptamani de la Nisa.
Sotia si baietelul lor de opt ani nu au putut participa la trista ceremonie: grav raniti in atac, sunt inca internati acolo. Insa la Rovinari a tinut sa fie prezent ambasadorul Frantei la Bucuresti - Francois Saint Paul. Tragedia de la Nisa a socat o lume intreaga.
Trupul neinsufletit al lui Cristian Coman a fost depus la catedrala din oras joi seara, dupa ce a fost repatriat cu ajutorul autoritatilor franceze. De atunci, sute de oameni impresionati de soarta lui au venit sa-i aprinda o lumanare. Printre ei, si un francez aflat la Rovinari.
Frederic Barandon, cetatean francez: "Am venit ca francez si la noi se intampla acum ceva foarte grav. Imi pare rau de ce s-a intamplat in tara mea si sper ca lumea va fi mai buna."
Localnica: "Nu-i cunosc, dar ne pare foarte rau. E tanar, a ramas o sotie, un copil. Am venit sa aprindem si noi o lumanare."
Cristian Coman avea 34 de ani. Pana in 2006 a lucrat in minerit, apoi a plecat in strainatate. De cativa ani locuia impreuna cu sotia si cu baietelul in Austria.
Familia plecase in vacanta la Nisa si de ziua Frantei se bucurau de focurile de artificii de pe Promenade des Anglais. Atunci a intrat camionul jihadistului in multime si a ucis 84 de oameni. Printre ei si pe Cristian.
Localnica: "Suntem toti vecini si fata de acolo, suntem vecini la un bloc. Toata lumea il conduce azi, ar fi si pacat sa nu-l conducem, era un baiat muncitor, recunoscator, prieten cu toata lumea, nu avem cuvinte."
Localnic: "Cand vad pe sora lui, asistenta, ma ingrozeste. Nu stiu cum va rezista sora lui de acum incolo. Nu stiu cum va rezista."
Cristian Coman ar fi implinit saptamana viitoare, pe 7 august, 35 de ani. Sotia si baietelul de opt ani sunt internati la Nisa. Autoritatile franceze iau automat in calcul sa le acorde despagubiri pentru pierderea suferita si ranile care i-au adus in spital. Amandoi vor avea nevoie de o lunga perioada de refacere.
Ruda: "Cristi e nasul fiicei mele, nasul de cununie, noi suntem de la Cluj, acum am ajuns."
Reporter: "Si ati aflat?"
Ruda: "Ginerele meu e in Franta, cu nasa si copilul."
Robert Filip, primar Rovinari: "Un moment trist pentru noi, pentru comunitate, nu alina sub nicio forma durerea familiei. Pentru mine un om care si-a aparat familia sub o forma sau alta e un erou."
Pe crucea de la mormant, rudele lui Cristian au tinut sa scrie ca tragedia de la Nisa nu trebuie uitata.