Romanul pe care l-a cautat FBI-ul la Iasi risca 50 de ani de puscarie in SUA. Detaliile anchetei
Principalul suspect in cazul investigat de FBI in tara noastra, Emanuel Nicolescu, a fost gasit vinovat de instanta americana si risca 50 de ani de inchisoare.
El este unul dintre cei trei tineri care in 2007 au sechestrat un cuplu de milionari din Statele Unite si le-au cerut opt milioane si jumatate de dolari ca sa-i lase in viata.
Procesul bucuresteanului de 31 de ani, stabilit in Statele Unite, a durat o saptamana. Tribunalul din New Haven l-a gasit pe Nicolescu vinovat de tentativa de jaf, extorcare si furt calificat, iar sentinta va fi pronuntata pe 14 iunie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Ancheta FBI continua insa si pe teritoriul tarii noastre. Alti doi romani, un iesean caruia i s-au prelevat probe de saliva, si un brasovean, sunt banuiti ca ar fi actionat impreuna cu Nicolescu. Impotriva lor inca nu au fost formulate acuzatii oficiale.
In urma cu 5 ani, tinta celor trei a fost o femeie de 65 de ani, cu o avere de 200 de milioane de dolari.
Emanuel Nicolescu lucrase la ea ca majordom. Impreuna cu prietenii sai, a legat-o pe femeie si pe partenerul ei, apoi le-au injectat o substanta asa-zis letala si i-au amenintat ca vor muri in 24 de ore, daca nu platesc 8,5 milioane de dolari pentru un presupus antidot.
Pana la urma, romanii si-au abandonat planul, dar cazul lor a ajuns in justitie.
Nascut la 9 iunie 1980 in Bucuresti, Emanuel Nicolescu a emigrat impreuna cu mama si un frate mai mare in Statele Unite, unde tatal era refugiat politic dinainte de 1989. In 2003 tatal a decedat. Nicolescu a terminat scoala in New York, a devenit cetatean american naturalizat, iar inaintea incidentului din 2007 nu a avut antecedente penale.