VIDEO. Probabil ca regreta si acum. Ce a patit un hot care i-a furat calculatorul unui HACKER

Dată publicare: 21-01-2012 21:13
Dată actualizare: 19-10-2012 14:17


Hacker

Un hacker este considerat, in general, un infractor al mediului online. Un membru al acestei comunitati, care activeaza sub pseudonimul Zoz, a povestit ce s-a intamplat cand i s-a furat computerul.

Intamplarea a fost povestita in 2010, la o reuniune a celebrei organizatii de hackeri, DefCon. Dupa ce un hot l-a lasat fara computerul sau MacIntosh, barbatul nu a renuntat sa spere ca il va recupera. Si, datorita unei combinatii din configuratia PC-ului, dar si datorita prostiei celui care l-a furat, hackerul a reusit sa-si recupereze desktop-ul.

Principalul noroc al lui Zoz a fost faptul ca el a setat computerul sa foloseasca un DNS dinamic, care era updatat prin intermediul unui script. Si, pentru ca hotul nu a formatat hard diskul, el a reusit sa afle cand computerul sau era online.

Stiai ce poti pati daca te joci pe computer? Descoperirea specialistilor te va face sa dai "shut down"

Apoi, a descoperit ca poate intra, online, in computer, si chiar sa instaleze un software care il ajuta sa vada absolut tot ce se intampla pe desktop-ul de lucru, in timp real (cu un program de tip VNC). Acest lucru, impreuna cu instalarea unui keylogger, l-a ajutat sa obtina toate informatiile de care avea nevoie, inclusiv adresa unde locuia respectivul.

Asa a aflat ca pe hot il cheama Melvin Guzman si ca este pasionat de intalniri amoroase online. Aceste date au fost furnizate politiei, care nu a mai avut altceva de facut decat... sa-i intocmeasca dosarul penal.

Iata si povestea identificarii hotului, spusa chiar de catre Zoz (minutul 3'16")

Sursa: Pro TV