Românii se bat pe apartamentele noi. Broker: Primim 10 oferte pentru fiecare proprietate


Ultimul update: Joi 12 Decembrie 2019 07:05
Data publicarii: Joi 12 Decembrie 2019 07:05
Categorie: Stiri actuale

Un nou segment ia avânt, pe piaţa imobiliară. Sunt apartamentele construite pentru clasa de mijloc, sau middle market, în zone semi-centrale, astfel încât proprietarii, să poată ajunge uşor, la mijloacele de transport, şcoli, sau grădiniţe.

Cea mai mare cerere, a fost înregistrată, în Capitală.

Din segmentul "middle market", sau clasa de mijloc, fac parte cei care au slujbe solicitante şi caută locuinţe situate în zone semicentrale, cu infrastructură dezvoltată şi acces facil la mijloace de transport, şcoli, grădiniţe şi centre comerciale. În Bucureşti s-a înregistrat cea mai mare creştere.

Viorel Mohorea, consultant imobiliar: "Noutatea o reprezintă procentul de număr de locuinţe din piaţă, raportat la acest segement. Dacă în 2017 vorbeam de un procent de 17% adresat segmentului middle market acum vorbim despre o premieră, de un procent de 51%. Vom asista la aceeaşi stabilitate şi creştere uşoară."

Potrivit specialiştilor anul trecut s-au vândut peste 11.000 de locuinţe noi în Capitală.

Spre exemplu într-un ansamblu rezidențial care are 3 blocuri cu 236 de apartamente, proprietarii au plătit pe metrul pătrat util până la 1.800 de euro. Apartamentele au fost vândute în proporție de 80% și se afla în apropierea stației de metrou Piața Unirii.

Alte locuinţe de acest gen se găsesc şi în zona de nord: Aviaţiei, Barbu Văcărescu, Floreasca. Dar şi la la Universitate, Timpuri Noi sau Grozăveşti.

Şi la Cluj s-au vândut anul trecut peste 7.100 de locuinţe noi, iar cererea este în creştere.

Vlad Buzoianu, dezvoltator imobiliar: "Caută apartamente mai spaţioase, caută finisaje, materiale mai de calitate. Sunt în general două categorii: tinerii proaspăt căsătoriţi, tinerii profesionişti, peste 23 ani sau investitorii."

Pentru acest tip de apartamente preţul pe metrul pătrat începe de la 1.200 de euro şi peste 90% au fost cumpărate din timpul construcţiei.

Adrian Vasiu, broker imobiliare: "Cele mai multe proiecte care au fost autorizate şi vor începe în 2020 sunt pentru nişa aceasta de piaţă. pentru fiecare proprietate pe care o avem la vânzare într-o lună, primim 10 cereri de cumpărare."

Şi Timişoara este mai căutată de investitori. Un dezvoltator imobiliar din Timişoara construieşte un ansamblu cu 8 blocuri turn.

Tiberiu Atanasoae, specialist marketing dezvoltator imobiliar: "Am început anul 2019 cu un stoc de 94% dacă vorbim de disponibilitate şi estimăm că îl vom încheia cu un stoc de maxim 10%. Cererea a fost în creştere, estimăm un 2020 la fel de dinamic."

Daniel Craini, specialist imobiliare: "Pe de altă parte pe segmentul vechi, oferta este în scădere, proprietarii îşi scot apartamentele la vânzare într-o măsură mai mică decât până acum. Avem o scădere de 20-30%, ca locuinţe vechi în piaţă."

În primele 9 luni ale acestui an, în România, s-au construit cu 30% mai multe clădiri rezidenţiale decât în 2018.

Preţurile uriaşe cerute pentru apartamente în zgârie-norii din România
Constanța, județul sfâșiat de interese imobiliare, unde până și Biserica a fost atinsă de corupție
Cum încearcă dezvoltatorii imobiliari să atragă clienți. Avantajele noilor locuințe
VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33