România, țara în care salvările se intersectează cu dricurile: "Să mă ierte soțul că nu l-am ascultat"

femeie covid spital
Pro TV

Este o perioadă neagră pentru noi toți și prea puțini mai sunt cei care nu cunosc pe cineva căruia Covid-19 să nu-i fi adus durere și chiar haine de doliu.

În spitale este dezastru și, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, sunt raportate astăzi 415 decese. Avem 13.197 de cazuri noi de COVID, înregistrate în ultimele 24 de ore. Atenție, urmează scene și detalii care vă pot afecta emoțional.

O băiat care avea doar 14 ani este cea mai tânără victimă a coronavirusului în ultimele 24 de ore. Numele sau apare de acum pe lista celor uciși de Covid. Nu era vaccinat și avea și alte afecțiuni.

Pe cel din urmă drum va fi condusă și o tânără de 21 de ani care s-a stins la Institutul Marius Nasta. Nici ea nu era imunizata. Uscați de durere, părinții și-au luat singurul copil...în sicriu.

Adrian Tudor, anatomopatolog, șef morgă Marius Nasta: ''Dureros, când un tată își ia fiul la o vârstă de 30 de ani sau fiica de 20, când ordinea ar fi să ia copiii părinții...''

Citește și
Ambulante
Un adolescent de 14 ani şi patru tineri sub 30 de ani au decedat din cauza Covid-19. Nu erau vaccinați

Boala nu l-a cruțat nici pe un bărbat de 64 de ani, din județul Vaslui. Era internat în unitatea de primiri urgențe pentru că în secțiile Covid nu mai sunt paturi. Nu a mai rezistat acolo și a plecat fără să le ceară voie medicilor. S-a prăpădit pe drum.

Doar în ultimele 24 de ore autoritățile au anunțat 512 de decese. În secțiile de terapie intensivă sunt 1.861 de bolnavi.

Conf. dr. Irina Strâmbu, șef compartiment Covid: ''Din păcate, în ATI, marea majoritate a eliberării locurilor se face prin deces, nu prin revenirea pacientului în secția Covid. Am mai avut și astfel de cazuri fericite și pacienți care au plecat acasă, dar le numeri pe degetele de la o mână. N-am pomenit boală consumatoare de oxigen cum e Covidul”.

“Aveți 40 de litri de oxigen. Mai mult de atât nu putem să vă dăm. Vă rog să faceți un efort să va întoarceți ori cu fața în jos, ori pe o parte. Da?”, spune un medic care consulta o pacientă cu trei surse de oxigen.

Dr. Anca Rusu: “Nici nu mai pot… sunt după gardă. Deci… Doamna de acolo este tânăra. Nu reușea să se țină pe picioare, deși este tânără și nu are alte afecțiuni. Slavă Domnului, că acum este bine!”.

Cei care au avut șansa să treacă de ce este mai rău le mulțumesc medicilor și chiar au un mesaj pentru cei de acasă.

Iuliana Bîcu, pacientă în vârstă de 38 de ani: “Am zis că plec în partea cealaltă… Dacă nu era doamna doctor, nu aveam nicio șansă. Că îi iubesc (mesaj pentru cei de acasă – n.red.). Abia aștept să îi văd și să îi strâng în brațe. Eu alăptam și toată lumea mi-a spus: ‘Nu te vaccina! Mai așteaptă’. După ce ies de aici, la o lună, o să fac vaccinul și recomand la toată lumea''.

''-Ce îi transmiteți soțului?
-Să mă ierte că nu l-am ascultat. El a vrut să mă aducă a două zi la spital, dar eu l-am batjocorit''.

Medicii confirmă că plămânii celor cu forme grave de boală se distrug de la o zi la alta.

''Sentimentul dominant este cel de frustrare: cât am spus că trebuie să se vaccineze lumea nu ne-a crezut nimeni, cât am spus că a venit un val care e în creștere rapidă și trebui să luăm măsuri - ceea ce cred că a fost acum o lună, nu ne-a ascultat nimeni. În continuare există antivaccinisti care spun că inventăm boală, virusul'', spune un medic.

47 de bolnavi cu forme grave ale infecției Covid sunt îngrijiți acum peste granița. Iar străinii trimit și echipe medicale în România. Prima va ajunge în noaptea de miercuri spre joi din Danemarca. Dincolo de eforturile depuse pentru fiecare pacient, medicii se confruntă și cu lipsa tratamentelor.

Țări precum Austria, Polonia, Italia ori Franța ne-au trimis deja medicamente, dar din cauza numărului mare de bolnavi stocurile se termină rapid.

Citește și...
Nouă zi cu record la vaccinare. 111.556 de persoane s-au vaccinat cu prima doză
Nouă zi cu record la vaccinare. 111.556 de persoane s-au vaccinat cu prima doză

Românii continuă să meargă în număr mare să se vaccineze. Miercuri, s-a înregistrat un nou record în privința celor vaccinați cu prima doză, dar și la numărul total de vaccinați într-o singură zi. 

Un adolescent de 14 ani şi patru tineri sub 30 de ani au decedat din cauza Covid-19. Nu erau vaccinați
Un adolescent de 14 ani şi patru tineri sub 30 de ani au decedat din cauza Covid-19. Nu erau vaccinați

Grupul de Comunicare Strategică a informat miercuri că în ultimele 24 de ore au fost raportate 512 de decese la pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, printre care se află un adolescent de 14 ani şi patru tineri sub 30 de ani, toţi fiind nevaccinaţi.

Medic din Timişoara: ”Am observat o diferență însemnată. La pacienţii vaccinaţi nu există afectare pulmonară”
Medic din Timişoara: ”Am observat o diferență însemnată. La pacienţii vaccinaţi nu există afectare pulmonară”

Directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara, medicul Diana Manolescu, a declarat că a observat o diferenţă importantă între plămânii unui bolnav vaccinat şi ai unui bolnav nevaccinat împotriva COVID-19.

Recomandări
Vreme severă în România. Zece drumuri naţionale şi 37 judeţene, blocate din cauza zăpezii
Vreme severă în România. Zece drumuri naţionale şi 37 judeţene, blocate din cauza zăpezii

Zece drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii, a informat, sâmbătă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Medvedev critică încercările Occidentului de a
Medvedev critică încercările Occidentului de a "preveni" al Treilea Război Mondial prin înarmarea Kievului

Dmitri Medvedev, fost președinte al Rusiei, a reacționat vehement la afirmațiile surprinzătoare făcute de ministrul italian al Apărării, Guido Crosetto.

Rusia și-a prezentat „robotul ucigaș” cu care vrea să distrugă „inamicii occidentali”. Când va fi trimis în Ucraina | VIDEO
Rusia și-a prezentat „robotul ucigaș” cu care vrea să distrugă „inamicii occidentali”. Când va fi trimis în Ucraina | VIDEO

În timp ce Germania și SUA au anunțat că intenționează să trimită tancuri Leopard și Abrams către forțele lui Volodimir Zelenski, Rusia a dezvăluit o nouă armă terifiantă pe care o numește "robot ucigaș".