Romania, obligata sa returneze 16 embrioni unei foste paciente Sabyc

Ultima actualizare: 01-08-2012 15:11

Romania incearca sa evite o noua condamnare la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Tocmai de aceea instanta suprema obliga Agentia Nationala de Transplant sa ii returneze unei nemtoaice 16 embrioni depozitati la Mina Minovici.

Materialul genetic a fost confiscat dupa ce autoritatile au inchis clinica Sabyc din Bucuresti.

Daniela Knecht face tot ce ii sta in putinta sa aiba inca un copil. Pe Lucas l-a nascut in 2008 in urma unei fertilizari in vitro la controversata clinica Sabyc. Tot acolo a pastrat si restul de 16 embrioni pana cand DIICOT a decis mutarea lor la IML. Asa a inceput si razboiul cu Agentia Nationala de Transplant.

Dupa o corespondenta esuata cu Ministerul Sanatatii si ANT, a urmat procesul. Iar acum judecatorii instantei supreme au un verdict: ''Obliga parata Agentia Nationala de Transplant sa avizeze efectuarea transferului embrionilor de la I.M.L catre o clinica autorizata din Romania sau strainatate". (Sursa: Inalta Curte de Casatie si Justitie).

De aproape doi ani, embrionii Danielei Knecht sunt depozitati la IML Mina Minovici, in containere speciale si la temperaturi extrem de joase. Chiar daca spun ca au depus efort, specialistii legisti nu pot garanta suta la suta ca aceste celule umane mai sunt viabile. Ei bine, tocmai acest detaliu face ca problema sa nu se rezolve.

''Vom respecta decizia. Insa IML nu e acreditat si nimeni nu va accepta embrionii. In plus, ca sa ii duca afara ii trebuie autorizatie si nu va primi",  precizat doctorul Dan Luscalov, director executiv Agentia Nationala de Transplant.

Grav este si ca principalii suspecti in dosarul Sabyc, doi embriologi din Haifa, au parasit Romania si nu s-au intors pentru proces.

Cititi si:

E isterie in America: "Dumnezeu va distruge 97% din omenire pe 21 mai"

Fotografia uimitoare care pare un desen, dar nu e

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO