Romania risca o condamnare la CEDO in cazul Sabyc. Afla de ce!

Ultima actualizare: 26-06-2012 04:23

Vineri expira termenul fixat de CEDO pana la care Guvernul nostru trebuia sa spuna cum rezolva problema unei paciente care isi cere cei 16 embrioni depozitati in banca de celule a clinicii.

Femeia vrea sa mai faca un copil, dar autoritatile medicale refuza sa-si dea acceptul pentru returnarea materialului genetic confiscat la inceputul anchetei.

Micul Lucas tocmai a implinit un an. Pentru mama lui sunt momente de fericire maxima, umbrita totusi de spaima ca visul ei de a-i mai face un fratior sau o surioara s-ar putea spulbera. Daniela Knecht se bazeaza pe embrionii depozitati in banca de celule umane a clinicii Sabyc, dupa ce tot acolo a reusit sa devina mama.

Daniela planuise sa repete fertilizarea chiar acum, in martie, dar dupa declansarea scandalului Sabyc embrionii ei au fost dusi la IML. Iar de-acolo nu pot fi recuperati, chiar daca procurorii DIICOT care i-au lasat in custodia legistilor sunt de acord cu transferul.

Oficialii Ministerului de Externe spun statul roman ar fi respectat intru totul ordinul judecatorilor de la Strasbourg: a protejat embrionii pacientei, iar DIICOT-ul este de acord cu inapoierea lor. Tot ei adauga ca nu mai e problema autoritatilor daca Daniela Knecht nu a primit avizul Agentiei de Transplant pentru transferarea materialului ei biologic intr-un clinica acreditata.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO