Clientii clinicii Sabyc isi vor primi inapoi ovulele si spermatozoizii!

Ultima actualizare: 16-06-2012 02:34

Cazul "Sabyc" ia o intorsatura neasteptata. Cei peste 250 de clienti ai acestei clinici, care a fost inchisa in urma unui scandal urias legat de traficul cu embrioni umani, si-ar putea primi inapoi ovulele si spermatozoizii pregatiti pentru inseminare.

Problema este ca procurorii au reusit sa identifice doar cateva cupluri. Asa ca, toti cei care si-au depozitat celulele embrionare la clinica Sabyc sunt asteptati in zilele ce urmeaza sa isi revendice depozitele. Anchetatorii avertizeza ca dupa trimiterea dosarului la instanta, recipientii cu spermatozoizi si ovule vor fi distrusi.

Ancheta in care sapte embriologi romani si israelieni sunt acuzati de trafic international de embrioni umani se apropie de final. Procurorii vor sa rezolve si problema ovulelor ridicate de la Sabyc, aflate deocamdata in custodia Institutului National de Medicina Legala.

De curand, au fost desigiliate sase canistre in care au fost pastrate cu ajutorul azotului lichid peste 270 de ampule cu material embrionar. Apartin unor romani, israelieni si arabi despre care anchetatorii nu stiu nimic, iar patronul clincii, doctorul Harry Mironescu, nu a oferit explicatii.

Pentru patronii clinicii Sabyc, ce vor fi judecati sub acuzatia de trafic de ovule, principala preocupare este acum relansarea afacerii. Pentru inceput au decis sa schimbe numele clinicii din Sabyc in Amfhora. Cu o explicatie: aici, oficial, nu se mai fac feritilizari in vitro!

Pana acum, cei de la DIICOT au identificat numai sase proprietari de material embrionar, intre care si un preot. In urma unor teste, acestia isi pot recupera spermatozoizii sau ovulele, pe care pot sa le depoziteze apoi in alte clinici autorizate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO