România a inaugurat Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență, cu sediul la București

Ultima actualizare: 31-05-2021 20:18

România a inaugurat luni Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență, cu sediul la București. Este o inițiativă a țării nostre în cadrul NATO privind eventuale amenințări, care ar putea afecta Alianța.

Terorismul, dezinformarea sau războiul hibrid sunt doar câteva din domeniile în care centrul nou înființat va oferi ajutor oricărui stat membru.

Înființarea Centrului Euro Atlantic de reziliență vine în contextul desfășurării celui mai mare exercițiu militar de anul acesta de pe teritoriul țării noastre.

Prin astfel de exerciții, Alianță armonizează felul în care armatele lucrează împreună în fața unei amenințări comune.

Nicolae Ciucă- ministrul Apărării Naționale: „5000 de militari din țări memebre NATO sunt în centre de pregătire din România. Etapa 3 Stand Fast Defender 2021. Majoritatea acestora se pregătesc la Cincu pentru cel mai important moment. Exercițiul tactic cu trageri de luptă reale mâine la Centru National Getica."

Scenariul fictiv de luptă prevede înlăturarea unui inamic de pe teritoriul NATO. În viitor, Noul centru de reziliență de la București va putea la cerere, să participe inclusiv la planificarea acestor scenarii.

Centrul Euro-Atlantic de Reziliență se va afla în subordinea Ministerului Afacerilor Externe.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO