Maratonul de vaccinare pentru adolescenți, un succes. Centrele rămân deschise și marți, de Ziua Copilului

Ultima actualizare: 31-05-2021 20:14

A început maratonul pentru vaccinarea anti-Covid a adolescenților cu vârste între 16 și 18 ani, care va continua și marți, de ziua copilului.

Fără programare, doar însoțiți de un adult, tinerii pot primi serul Pfizer. Iar de marți se pot înscrie pe conturile părinților și copiii care au împlinit 12 ani.

În cazul lor, vaccinarea ar putea începe zilele următoare. Luni, România a primit și o tranșă de un milion de doze de vaccin Pfizer.

Însoțiți de părinți, sute de adolescenți au venit în centrele de vaccinare din toată țara. Ana Maria s-a vaccinat la Palatul Copiilor din Capitală.

Ana Maria: „M-am vaccinat pentru bunicul meu, că e în vârstă...''

În unele centre, special pentru adolescenți, programul a fost prelungit până la ora 10 seara. Se întâmplă de pildă în Ialomița, unde autoritățile organizează și o tombolă dedicată celor cu vârsta între 16 și 25 ani. Cei care vin să se imunizeze pot câștiga laptopuri, tablete sau telefoane mobile, condiția este să aibă reședința în județ.

Iar la jumătatea săptămânii ar putea începe inclusiv imunizarea celor care au între 12 și 15 ani.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV): „Ne dorm să începem pe 2 iunie după ce vor fi finalizate toate procedurile premergătoare acestei etape. Vaccinarea se va efectua prin prezentare directă, se pot face programări, minorul necesită a fi însoțit de unul dintre apartinatori''.

Pe de altă parte, organizatorii maratonului de vaccinare din București au încheiat cele 3 zile cu un record: 23. 271 de persoane imunizate.

Iar numărul celor care au ales vaccinul Johnson & Johnson a fost mai mare decât al celor care au făcut prima doză de Pfizer.

Femeie: „Era normal să ne vaccinăm, e important să nu ne îmbolnăvim, e important să nu-i îmbolnăvim și pe ceilalți și e un lucru util pentru toată lumea.”

Cătălina Poiana, președintele Colegiului Medicilor din București (CMB): „Ne bucurăm că am reușit să creăm acel climat de încredere care a oferit confortul necesar, sperăm că am fost un exemplu pentru ceilalți bucureșteni.''

Peste 1 milion de doze de ser anti covid Pfizer au ajuns în Romania în aceasta săptămână. Este cea mai mare tranșă pe care am primit o până acum. Iar autoritățile spun că aceleași cantități vom primi și săptămânile viitoare. În plus, peste 550 de mii de doze de vaccin produs de Astra Zeneca au ajuns la Institutul Cantacuzino. Cererea pentru acest tip de ser nu este foarte mare așa că autoritățile se gândesc să îl doneze ori să îl vândă. Prin urmare, avem vaccin la discreție, însă încă ne trebuie o motivație puternică pentru continuarea cu succes a campaniei de vaccinare.

Până acum, peste trei milioane și jumate de persoane au făcut făcut schema completă de vaccinare anti-covid.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO