Restricțiile la care se renunță de marți, 1 iunie. Unde se pot cere adeverințe de vaccinare sau teste negative

Ultima actualizare: 31-05-2021 20:13

Chiar dacă de marți se aplică din nou o serie de măsuri de relaxare, atenție la ce activități mergeți, pentru că, deși sunt afară, organizatorii vă pot cere dovada vaccinării sau a unui test PCR.

Marți este și Ziua Copilului, așa că școlile sunt închise, iar părinții au primit liber de la muncă. Prin urmare, locurile de joacă, restaurantele, teatrele și parcurile vor fi pline.

Însă trebuie să ne documentăm înainte să mergem undeva.

Deși sunt anunțate foarte multe evenimente în aer liber, în baza noilor măsuri de relaxare, unii organizatori cer adeverință care atestă vaccinarea, test PCR sau dovada prezenței anticorpilor și asta pentru că se așteaptă să fie destul de aglomerat și vor astfel să reducă pe cât posibil riscul infectării.

Copiii primesc un cadou de ziua lor: se deschid locurile de joacă din spatii închise până la jumătate din capacitatea maximă a spațiului și cu anumite condiții: ca însoțitorii, părinții, bunicii, prietenii trebuie să facă dovada vaccinării ori să prezinte un test PCR sau adeverință care atestă anticorpi. În aceleași condiții pot merge și însoțitorii copiilor la festivitățile de an școlar.

De marți, puteți merge și la restaurante. Atenție, însă, că unii manageri au decis să primească doar clienți vaccinați astfel încât să funcționeze la capacitate maximă.

Vești bune și pentru adolescenți și tineri, de marți e liber la dans- se deschid cluburile, barurile și discotecile, la o capacitate de 50%, însă doar pentru persoanele vaccinate.

Daca, să spunem, la o petrecere organizatorul se asigură că sunt toate persoanele vaccinate și nu există astfel limită de invitați, dacă e o persoană nevaccinata în grup - amenda poate ajunge până la 10 mii de lei.

Puteți merge de marți și la piscinele din spatii închise, vor funcționa la 70 din capacitate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO