Rochia printesei Kate a fost facuta in Romania. Cum arata fabrica de confectii din Ferentari. VIDEO

×
Codul embed a fost copiat

Romanii au talent si la croit haine. Cea mai buna dovada vine de la familia regala din Marea Britanie. Rochia pe care a purtat-o Kate Middleton la intalnirea oficiala cu presedintele Statelor Unite a fost cusuta in cartierul Ferentari din Bucuresti.

Jurnalistii de la Daily Mail au aflat ca ducesa de Cambridge a purtat o creatie eleganta, dar nu scumpa: pretul de productie nu trece de 70 de lei.

Telefoanele mobile, INTERZISE in scoli - propunere europeana

Dupa ce a fost mireasa intr-o rochie facuta de designerul casei Alexander McQueen, Kate Middleton, sotia printului William, pune in valoare si o rochie simpla, de culoarea camel, cusuta de romance, dar cumparata de pe Hight Street din Londra. O piesa vestimentara care a umbrit-o pe cea purtata de Michele Obama, la intalnirea de saptamina trecuta, sustin criticii de moda.

Cotidianul britanic DailyMail scrie in editia de sambata ca rochia lui Kate este comercializata de compania britanica Reiss - un brand preferat de ducesa. Piesa vestimentara ar costat 175 de lire sterline (adica 835 de lei) si a fost aleasa de Kate pentru o intalnire oficiala, saptamana aceasta, cu Michelle Obama.

Citește și
Printul William, Kate Middleton
Will si Kate, cadou special in luna de miere. Cel mai puternic afrodiziac
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

178.000 de euro, spaga data INTR-O SINGURA ZI in Bucuresti. Tu ti-ai facut CALCULUL?

Rochia a fost confectionata intr-un atelier din sectorul 5 al Bucurestiului, de croitorese care sunt platite cu doar 99 de pence pe ora.

Produsul a fost realizat la pretul de fabrica de mai putin de 15 lire sterline (71 de lei), de croitorese care castiga semnificativ mai putin decat salariul mediu oferit muncitorilor din industria textila din Romania.

Ziaristii de la Daily Mail, citati de Mediafax spun ca rochia a fost confectionata la un atelier al firmei Rimcor Ex, care numara circa 170 de angajati. Atelierul este inconjurat de ziduri solide de metal, iar la ferestre sunt puse bare.

Ziaristii britanici mai spun ca atelierul se afla la mica distanta de o celebra comuna populata de romi, de unde este originara si fetita care, anul trecut, a devenit una dintre cele mai tinere mame din lume - la varsta de 10 ani.

Potrivit publicatiei britanice, o croitoreasa castiga in acest atelier 168 de lire sterline pe luna (aproximativ 800 de lei), mai putin cu 22 de lire sterline decat salariul mediu oferit in industria textila in Romania.

O muncitoare in varsta de 44 de ani, numita Juliana Haita, care lucreaza de 15 ani pentru companie, descrie conditiile de lucru drept "bune", adaugand: "Mi se par normale. Sunt obisnuita".

Insa adauga ca atelierul se incinge in timpul verii, cand temperaturile urca pana la 30 de grade. Cand se intampla acest lucru, muncitorilor le este permisa o jumatate de ora de odihna in plus.

Multe dintre muncitoare abia stiu cine este sotia printului William al Marii Britanii. Cand i s-a aratat o fotografie a lui Kate alaturi de Michelle Obama, la palatul Buckingham din Londra, Haita a spus: "Este cu adevarat frumos ca un lucru mic pe care il realizez aici ajunge intr-o sala de bal undeva in lume".

Publicatia britanica mai scrie ca nu exista dovezi ca aceste conditii de munca de la Rimcor Ex sunt sub standardele practicate in Romania.

Dupa ce a fost purtat de ducesa de Cambridge, cererile pentru acest model de rochie au crescut, stocul epuizandu-se in 24 de ore.

Rochia se vinde cu 600 de lire sterline pe eBay, iar o copie de 30 de lire sterline este in pregatire la lantul de magazine Tesco.

Vineri, compania Reiss a anuntat ca va relansa modelul in cinci - sase saptamani.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Kate Moss a descoperit cine sunt
Kate Moss a descoperit cine sunt "zeii rock ai sexului". Ce vedete au cucerit-o

Kate Moss are niste preferinte clare in ceea ce priveste vedetele care merita mentionate intr-un top al preferintelor sale muzicale si nu numai.

Will si Kate, cadou special in luna de miere. Cel mai puternic afrodiziac
Will si Kate, cadou special in luna de miere. Cel mai puternic afrodiziac

William si proaspata lui sotie au primit un cadou special la finalul lunii de miere. Premiera tehnologica in Romania! Stirile ProTv de la ora 19:00 pot fi urmarite LIVE pe mobil, pe orice aparat care are conexiune la internet, abonament sau WI-FI.

Kate Middleton e sterila? Soacra face dezvaluiri
Kate Middleton e sterila? Soacra face dezvaluiri

Potrivit noului numar al revistei "In Touch Weekly", Camilla Parker-Bowles le-ar fi spus prietenilor apropiati ca sotia Printului William nu poate sa aiba copii.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.