Telefoanele mobile, interzise in scoli. Cum argumenteaza propunerea expertii Consiliului Europei


Ultimul update: Duminica 04 Noiembrie 2012 21:44
Data publicarii: Sambata 28 Mai 2011 19:14
Categorie: Stiri Sociale

Telefonul mobil, fara de care nu mai putem trai in 2011, ne face si rau, nu doar bine, cred expertii Consiliului Europei. Ei propun interzicerea acestor aparate in scoli.

Organizatia Mondiala a Sanatatii se va pronunta si ea in zilele urmatoare cu privire la impactul pe care il au telefoanele mobile asupra creierelor noastre. Pana cum, studiile au demonstrat o crestere a activitatii cerebrale atunci cand le folosi, insa dovezi incontestabile ca ar provoca tumori nu exista.

"Sub nicio forma nu se poate spune ca folosirea telefoanelor mobile este lipsita de riscuri," explica neurologul Keith Black.

Efectele pot fi observate, insa abia dupa cateva decenii, cand este prea tarziu. Mai multi oameni de stiinta americani cauta raspunsuri acum.

"Sa va arat exact cum fac cercetatorii acest test. Acesta este un mulaj care imita craniul unui barbat adult. Acesta este telefonul meu, pus in unghiul folosit de majoritatea oamenilor artunci cand vorbesc.

Lichidul efervescent dinauntru reprezinta creierul. Cand e folosit telefonul, acest dispozitiv va masura radiatiile in mai multe puncte ale creierului," Sanjay Gupta, corespondent CNN.

Daca in cazul unui adult, radiatiile ating superficial creierul, lucrurile stau diferit la copii, unde osul cranian si scalpul sunt mai subtiri, asa ca radiatiile pot patrunde mai adanc in creier.

Recent, Consiliul Europei a recomandat interzicerea telefoanelor mobile si a dispozitivelor wireless in scoli.

VIDEO PROTVPLUS.RO