Risc sporit de atacuri aeriene în Ucraina. S-au introdus noi restricții pentru civili
Şi în timp ce rușii celebrează Ziua Victoriei, în Ucraina riscul de atacuri aeriene este sporit. La Kiev, autoritățile au reintrodus restricții de circulație pe timp de noapte.
Totodată, armata ucraineană a anunţat că Rusia a mobilizat 6 nave şi două submarine în apropierea Ucrainei, în Marea Neagră, iar navele sunt pregătite de luptă.
Rușii au lovit cu rachete o gară din Soledar, oraș din regiunea Donețk, invocând că acolo se afla armament furnizat de Statele Unite.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Dar forțele Kremlinului continuă să atace și zonele civile din estul Ucrainei.
„57 de oameni erau aici. Până acum, doar şapte au reuşit să scape. E puţin probabil că ceilalţi să fi supravieţuit. Craterul a ajuns până jos în subsol. E oribil" spune un localnic.
În regiunea Luhansk, bombardată a fost o școală în care se adăposteau zeci de civili. Cel puțin 60 dintre ei au murit. Răniții își amintesc cu groază momentele prin care au trecut.
Supraviețuitor: „Am fost trântit de o placă și izbit de o minge, apoi a avut loc o altă explozie, cu bucăți de pietre aruncate peste tot. Era întuneric, apoi praful s-a așezat și a apărut o rază de lumină. Sergiy s-a târât și apoi m-a scos pe mine, l-a scos pe unchiul Tolya și pe mătușa Ira."
În combinatul Azovstal din Mariupol, ultimii supravieţuitori se pregătesc de lupta finală cu trupele ruseşti.
Ilya Samoilenko, batalionul Azov: „Nu putem să ne predăm, pentru că Rusia nu e interesată de viețile noastre. Nu sunt interesați să ne lase să trăim."
În buncăre ar mai fi aproximativ 2.000 de combatanţi ucraineni, puşcaşi marini şi membri ai batalionului Azov.
Sviatoslav Palamar, comandant secund al Batalionului Azov: „Așteptăm acțiuni serioase pentru o încetare reală a focului. Avem încă mulți soldați răniți care au nevoie de ajutorul pe care îl cerem cu disperare. Au nevoie de îngrijiri medicale și, mai mult, de evacuare."