Rezultate Titularizare 2021. Notele obținute sunt alarmante

×
Codul embed a fost copiat

Rezultate Titularizare 2021. Primele rezultate ale concursului de titularizare în învăţământul preuniversitar au fost afişate marţi, iar rata notelor peste 7 este de 44,47%, în scădere faţă de rezultatele consemnate în ultimii patru ani.

 

Este cel mai mic procent din ultimii ani, iar examenul a urmărit modul de predare, la care oricum, sistemul nostru este deficitar.

Grav este, că la toamnă, la catedră vor rămâne și cei care au luat note mici, pentru că nu are cine să ocupe locurile libere.

Rezultatele la Titularizare 2021 pot fi consultate AICI

 

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

”Rezultatele obţinute de cadrele didactice care au susţinut proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învăţământul preuniversitar - sesiunea 2021 (înainte de înregistrarea contestaţiilor) au fost publicate astăzi, 27 iulie, ora 10:00, pe pagina web dedicată, titularizare.edu.ro”, anunţă, marţi, Ministerul Euducaţiei.

Potrivit sursei citate, rata notelor peste 7 (şapte) obţinute de candidaţii care au susţinut proba scrisă este de 44,47% (în scădere, faţă de rezultatele consemnate în ultimii patru ani: 58,66% în 2020, 46,86% în 2019, 47,40% în 2018, respectiv 45,73% în 2017).

Rezultate Titularizare 2021

 

Procentul notelor între 5 şi 7 este de 35,49%, în creştere comparativ cu anul trecut (27,23%).

Din promoţia curentă 40,63% dintre candidaţi au obţinut note peste 7 (şapte) - (58,38% în 2020, 46,79% în 2019, 46,83% în 2018, respectiv 43,07% în 2017). 130 de candidaţi au obţinut nota 10, iar 11.014 candidaţi au obţinut note între 7 şi 9,99.

Potrivit Ministerului Educaţiei, la proba scrisă din cadrul concursului naţional pentru ocuparea posturilor didactice din învăţământul preuniversitar s-au prezentat 27.301 candidaţi din totalul de 34.120 de candidaţi înscrişi.

În centrele de evaluare au fost notate 25.059 de lucrări, întrucât: 2.193 de candidaţi s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, 8 candidaţi au fost eliminaţi, iar lucrările a 41 de candidaţi au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei. Candidaţii eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizaţi pe posturi didactice în anul şcolar 2021-2022.

Contestaţiile pot fi depuse la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 27 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 28 iulie, până la ora 12:00. Contestaţiile pot fi transmise si prin e-mail, după afişarea rezultatelor, până în data de 28 iulie, ora 12:00. Rezultatele finale se afişează în data de 3 august la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină la proba scrisă minimum nota 7 (şapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci). Proba practică şi inspecţia la clasă au fost eliminate pentru anul în curs prin OUG nr. 70/2020, aprobată prin Legea nr. 179/2020, cu modificările şi completările ulterioare.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obţinute la proba scrisă, se realizează în şedinţe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele şcolare în intervalul 4 - 5 august.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Începe vacanța de Paște 2024. Când se vor întoarce elevii la cursuri
Începe vacanța de Paște 2024. Când se vor întoarce elevii la cursuri

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.  

Vacanța de Paște 2024. Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște
Vacanța de Paște 2024. Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște

Se apropie vacanța de Paște a elevilor. Potrivit programului anunțat de MInisterul Educației, elevii vor avea vacanță în Săptămâna Patimilor și se vor întoarce la școală în a treia zi de Paște.

Noutăți în sistemul educațional: Copiii vor fi repartizați aleatoriu la grădiniță și creșă
Noutăți în sistemul educațional: Copiii vor fi repartizați aleatoriu la grădiniță și creșă

Părinții care îşi înscriu peste o lună copiii la grădiniță sau la creșă nu vor mai putea să-și aleagă educatorul!

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală
Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală

Ion Iliescu devine oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, pentru infracțiuni contra umanității.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.