Rezultate dezastruoase la simulările examenelor naționale. Elev: „Dacă nu iau Bac-ul mă trimite tata la căpșuni, sincer”
Simulările examenelor naționale, organizate la nivel de județ, au rezultate dezastruoase. În Maramureș, la clasele a opta n-a fost nici măcar un zece și aproape jumătate dintre participanți nu au luat au note de trecere.
În unele școli s-au prezentat doar o treime dintre elevii pe care-i așteaptă bacalaureatul.
Jumătate dintre elevii de a opta, care au dat simularea examenului în Maramureș, au luat la matematică note sub 5. La română, 40% s-au trezit sub pragul de corijență. În Olt, peste 300 dintre viitorii candidați la evaluarea națională nici măcar nu s-au prezentat la probă, deși notele nu se trec în catalog decât la cererea elevului.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Gabriela Constantinescu, directorul Școlii „Eugen Ionescu”: „Nu sunt niște rezultate care să satisfacă și să ne bucure pe noi”.
Sunt și școli în care profesorii i-au convins pe părinți și pe copii că simularea e un antrenament bun, iar nivelul real de cunoștințe poate fi îmbunătățit. Prezența a fost aproape integrală, inclusiv la viitorii absolvenți de liceu.
Elev: „Sunt foarte importante simulările, pentru că ne ajută să ne pregătim pentru examen”.
Elev: „Demoralizează, dacă nu iau bacul mă trimite tata la căpșuni, sincer să vă spun”.
Mirela Șișman, directorul liceului: „Întotdeauna, la primele simulări, rezultatele sunt mai mici, e firesc până își intră în ritm, până învață... Ei trebuie să înțeleagă că aceste simulări nu trebuie luate ca o pedeapsă. Pe mine mă interesează ceea ce știu”.
Ministerul Educației a transmis că nu colectează date de la simulările județene, deoarece subiectele sunt diferite, iar rezultatele nu pot fi comparate în mod echitabil. Însă, peste două săptămâni vom avea simularea evaluării pentru elevii de clasa a opta, iar la început de martie, simularea bacalaureatului. Prima probă scrisă a examenelor naționale va fi pe 25 iunie.
Sursa: Pro TV
Etichete: bacalaureat, rezultate, simulare, eva, myimpact,
Dată publicare:
22-01-2024 19:52