Retea de escroci, condusa din penitenciar, descoperita de politia din Galati. Cati bani au obtinut prin "metoda accidentul"
Escrocii care pacalesc oamenii nu au renuntat nici la metoda "accidentul".
Chiar daca tehnicile prin care au fost induse in eroare sute de persoane au fost facute publice de doi ani incoace, exista inca inocenti care cad in plasa infractorilor.
La Galati, politistii au descoperit o noua retea, din care faceau parte patru persoane.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Gruparea era condusa, asa cum s-a mai intamplat si in alte cazuri, de un detinut din penitenciarul Galati. Asta inseamna ca barbatul a avut ilegal acces la un telefon mobil chiar in spatiul de detentie. In plus, el a beneficiat si de ajutorul a trei persoane aflate in libertate printre care si o femeie care mergeau sa ridice banii de la cei inselati. Asa au pus mana pe echivalentul a peste 100.000 de lei, bani pe care cei indusi in eroare i-au dat de bunavoie, convinsi ca in acest fel ajuta o ruda implicata intr-un accident de masina.
Asa-numita metoda "accidentul" a functionat si de aceasta data ca la carte. Individul aflat in Penitenciarul Galati suna diferite persoane, in general oameni de varsta a treia, carora le spunea plangand ca este fiul, sau o alta ruda aflata in dificultate. Conform scenariului, ar fi lovit cu masina un copil si, pentru a plati un avocat sau o interventie chirurgicala, are nevoie urgenta de bani.
comisar sef Stefan Gohoreanu, purtator de cuvant IPJ Galati: "Sub pretextul necesitatii achitarii urgente a costurilor asistentei juridice si medicale a membrilor familiilor acestora, pretinse victime ale unor accidente rutiere, le-a determinat sa remita, prin intermediul a trei complici, diferite sume de bani."
Politistii au aflat ca individul incarcerat in penitenciar a inselat treisprezece persoane intr-un an de zile. Investigatiile insa continua si nu este exclus ca numarul persoanelor inselate sa fie, de fapt, mult mai mare."
Cei care mergeau la adrese sa ridice banii - doi barbati si o femeie - au reusit sa stranga peste 90.000 de lei si mai bine de 2000 de euro. La perchezitiile care au avut loc in Galati si Bucuresti anchetatorii au mai gasit, insa, doar 20.000 de lei. Politistii le atrag atentia celor care ar putea sa le cada victime acestor infractori ca nu trebuie sa ofere date personale niciunei persoane necunoscute, chiar daca pretinde ca are o calitate oficiala. In urma unui accident de masina, nu exista notiunea de plata a unor despagubiri, fara o decizie judecatoreasca in acest sens.
comisar sef Stefan Gohoreanu, purtator de cuv IPJ Galati: "Orice accident de circulatie are doua variante de solutionare: depunrrea unei plangeri la unitatea de politie, care se va ocupa mai departe de cazul respectiv, sau intelegerea amiabila a partilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind polita de asigurare auto obligatorie."
Cele trei persoane care l-au ajutat pe capul retelei, aflat in penitenciar, au primit mandate de arestare pentru treizeci de zile. Ele sunt cercetate pentru inselaciune in forma continuata, complicitate la inselaciune si tainuire.