Restructurări la început de an în primăriile din țară. Peste 400 de posturi au fost desființate
La început de an, dar şi de mandat, unii primari şi şefi de consilii judeţene anunţă restructurări. Pe fondul unor bugete mai mici în 2021, ei spun că se văd nevoiţi să facă economii la fondul de salarii.
Banii rămaşi ar urma să fie investiţi în proiecte de infrastructură pentru localităţile pe care le conduc.
Deşi nu este la primul mandat, primarul din Târgu Jiu a descoperit în 2021 că are în subordine doi şefi care răspund de parcările din oraş. La fel ar sta lucrurile şi la alte servicii ale instituţiei, unde numărul persoanelor care ocupă funcţii de conducere s-a triplat în ultimii ani.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu-Jiu: ”Dispar funcţii de conducere, cel puţin pentru anul 2021, pentru că reorganizarea şi restructurarea se va face în fiecare an de acum înainte pe baza calificativelor primite”.
Astfel, spune primarul, va putea să facă economii la bugetul local de peste un milion de euro, bani ce ar putea fi investiţi în diferite proiecte ale oraşului.
Localnic: ”Sunt prea mulţi care nu îşi merită locul ăsta, susţin”.
Localnică: ”Dacă are personal în plus, normal. În special şefi, că au salariile mai mari – şi sunt mulţi – șefi sunt mai mulţi decât cei care lucrează”.
Şi la Consiliul Judeţean din Iaşi se vor face disponibilizări. Dintre cei aproximativ 10.000 de salariați, aproape un sfert şi-ar putea pierde locurile de muncă.
Marius Danga, vicepreşedinte al Consiliul Judeţean Iaşi: ”Noi încercăm să eficientizăm, să facem că activităţile să nu fie redundante, să facem că toate atribuţiile pe care le avem în codul administrativ să fie acoperite, să fie acoperite cu direcţii şi servicii performante”.
La fel stau lucrurile şi în primăria Marghita. Aproximativ 20% dintre angajaţi vor părăsi instituţia, iar edilul are în plan o scădere a salariilor consilierilor cu 10 procente.
Marcel-Emil, primarul Municipiului Marghita: ”Trebuie să raportăm câţi bani ne intră în instituţie şi cât s-a cheltuit pe salarii. Iar al doilea principiu este comasarea atribuţiilor. Se face o economie de 370.000 de euro la bugetul local”.
De altfel, toate instituţiile din judeţul Bihor au trecut din toamnă şi până acum prin trei reduceri de personal. Numai de la Direcţia de Asistenţă Socială, în jur de 130 de oameni au plecat.
Ilie Bolojan, preşedintele CJ Bihor: ”În momentul de faţă, la instituţiile de cultură şi direcţia pentru protecţia copilului suntem în perioada de organizare a concursurilor, astfel încât să rămână cel mai bun”.
Ramona Lunca, lider Sindicatul „Familia”: "Nu cred că se impuneau reduceri în asistența socială. Cu beneficiarii cu dizabilităţi sau chiar fără dizabilităţi se lucrează foarte greu”.
În total au fost desfiinţate peste 400 de posturi.
Sursa: Pro TV
Etichete: posturi, primari, concedieri, restructurare,
Dată publicare:
10-01-2021 17:26