Recomandări pe timpul pandemiei. Cum trebuie îngrijite animalele de companie
Pentru cei care au animale de companie, specialiștii din toată lumea dau asigurări că noul virus nu se transmite de la animal la om.
Dar chiar și așa, este important să respectați câteva reguli pentru plimbare: purtați mască și mănuși de fiecare dată, ștergeti cățeii pe lăbuțe când vă întoarceți în casă și spălați-vă pe mâini după ce vă jucați cu ei.
"Chiar și pe timpul pandemiei, completez declarația, îmi iau buletinul la mine și ies cu Toshi la antrenament. Sunt mai scurte ca de obicei, dar ne adaptam situației. Stați în casă", spune Vlad.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
Acesta este voluntar la clubul câinilor utilitari și obișnuia să își antreneze foarte des labradorul pe care îl tine în casă. Acum a limitat ieșirile.
Ca să fiți în siguranță când ieșiți cu animalele de companie afară iată ce vă recomandă Colegiul Medicilor Veterinari din București:
- plimbați animalele de companie obligatoriu în lesă, în apropierea locuinței, evitând contactul cu alte persoane
- după plimbare, spalăți extremitățile picioarelor (labuțele) animalului cu șampon sau săpun
- spalăți-vă pe mâini înainte și după ce ați atins animalul de companie, mâncarea sau castronul acestuia
- mergeți la cabinet doar pentru urgențe. Dezinfectați-vă mâinile când intrați și ieșiți din cabinetul veterinar
- evitați contactul direct și păstrați o distanță între persoane de cel puțin 1,5 m în sala de așteptare și față de personalul cabinetului veterinar
De asemenea, pentru a vă proteja cât mai bine purtați masca și mănuși. "'Eu mă protejez. Social, un câine e foarte important. Port masca, acum am uitat mănușile, dar mă spăl acasă, respect regulile. Spălat lăbuțe, îl deranjează, nu prea acceptă, dar o fac", spune stăpânul unui câine.
"Mă spăl pe mâini și pe urmă iau niște mănuși speciale și îl spăl și pe el pe lăbuțe cu săpun, pentru că mai sare pe canapele și e normal să protejam", spune stăpâna unui alt cățel.
"Există și botoșei, Mulți căței în perioada de iarna sunt obișnuiți cu ei. Îi putem adapta și să îi folosim, îi scoatem, se spală și riscul de a se contamina e mai mic. Să nu îi lașam să adulmece să miroasă pe jos și să nu lingă. Noi să ne spălam foarte bine când intrăm în contact cu cățelul, cu castroanele lui, jucăriile lui", spune medicul veterinar Cristian Cristea.
Iar când vă întoarceți acasă "ar fi indicat să îi spălam cu șampon pe lăbuțe, pe burtică și pe extremități și să îi uscăm bine. Să folosim orice fel de săpun sau dezinfectant care nu e agresiv cu pielea animalutelor", recomandă doctorul Alexandru Vițălaru.
De asemenea, înainte să mergeți la cabinet, verificați programul. "Să ne informăm ce cabinete, ce spitale, ce puncte veterinare funcționează și să știm exact și programul acestora. Să anunțăm că venim cu un pacient și să îi explicăm și care sunt simptomele", a mai spus medicul veterinar Cristian Cristea.
Specialiștii ne asigură că nu există dovezi că animalele se pot îmbolnăvi și pot transmite virusul mai departe.
Sursa: Pro TV
Etichete: coronavirus, caine, animale de companie, medic veterinar,
Dată publicare:
03-04-2020 08:13