Reacțiile jurnaliștilor străini după ce au văzut Sibiul. Ce au spus despre oameni și oraș


Ultimul update: Joi 09 Mai 2019 21:01
Data publicarii: Joi 09 Mai 2019 18:10
Categorie: Stiri actuale

Catalogat oricum drept o bijuterie arhitecturală Sibiul a primit o nouă față în lumina acestui eveniment grandios. Iar acest lucru nu a trecut neobservat.

Musafirii de rang înalt s-au declarat impresionaţi de oameni şi de locuri. Le-au dat dreptate şi jurnaliştii străini veniţi în număr mare în "Capitala Europei, pentru o zi".

Sibiul i-a stârnit curiozitatea vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, care a ieşit miercuri seară relaxat, la plimbare iar după cină a urmărit într-un bar a doua semifinală din Liga Campionilor.

Frans Timmermans, vicepreşedintele Comisiei Europene: "3-1. Pentru Ajax. Nu sunt sigur, v-am dat doar un pronostic. Vom vedea."

La finalul serii în ciuda faptului că Ajax Amsterdam a pierdut, olandezul Timmermans şi-a păstrat eleganța şi a mărturisit că se simte ca într-un basm în decorul acestui oraş medieval.

Şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, s-a purtat ca un om obişnuit şi a vrut să vadă Piaţa Mare.

Joi în razele soarelui de primăvară, Sibiul arăta emoţionant. La sosire, pe covorul roşu, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a mulţumit gazdelor.

Angela Merkel: "Mă bucur să fiu astăzi în Sibiu, doresc să mulţumesc tuturor celor care au participat la pregătirea acestei întâlniri, şi totodată pentru ospitalitatea locală."

La poza de grup de lângă lacul muzeului Astra, Klaus Iohannis a jucat rolul de ghid pentru cancelar. Cei doi au fost surprinşi în timp ce admirau peisajul.

Chiar dacă au avut multă treabă jurnaliştii străini au avut ochi şi pentru Sibiu. În oraș au fost prezenți sute de jurnaliști.

Jurnalistă din Elveţia: "Românii sunt nişte oameni atât de buni, atât de prietenoşi. Mâncarea este foarte gustoasă, infrastructura este foarte bună, deci nu mă plâng de nimic."

Jurnalistă din Finlanda: "Sunt uimită de munţii din jur, poţi vedea zăpada de pe creste, este atât de frumos!"

Jurnalist din Belgia "Am mers nu doar în Piaţa Mare, dar şi pe străzile mici şi am descoperit, împreună cu colegii mei, un oraş splendid."

Jurnalişti străini: "Sunt atâtea lucruri de filmat, de suprins aici, pe lângă politicienii care se află acum în Sibiu. De exemplu, aveţi un barbecue foarte bun aici. Şi o arhitectură minunată! Cred că ar trebui să investiţi mai mult în hoteluri mai multe şi hoteluri mai bune, ca să atrageţi şi turişti cu bani mulţi."

În total 1.500 de persoane au însoţit delegaţiile oficiale: persoane din staf dar şi ziarişti. Astăzi jurnaliştii au putut să circule doar în perimetrele permise, aşa că în împrejurimi vor ajunge doar cei care şi-au prelungit şederea cu o zi.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Macron, mesaj puternic la Sibiu despre schimbările climatice. Cere taxarea emisiilor de CO2
Summitul de la Sibiu. Provocările cu care se va confrunta UE în următorii 5 ani
Mesajul lui Klaus Iohannis la finalul Summitului de la Sibiu. Momentele cheie ale zilei
VIDEO PROTVPLUS.RO