Copos: Proportia pasajelor din carte susceptibile de plagiat este de 2 %, o limita acceptabila
George Copos sustine ca proportia pasajelor din cartea sa "Aliante matrimoniale..." susceptibile ca fiind plagiat este de 2 la suta, "limita acceptabila", aceasta fiind de fapt concluzia unui raport al plagiarism-detector.com.
"In legatura cu lucrarea «Aliante matrimoniale in politica principilor romani din Tara Romaneasca si Moldova in secolele XIV-XVI», va transmit atasat Raportul de originalitate privind lucrarea. Raportul evidentiaza in continutul sau elemente care pot fi considerate ca fiind plagiat. Insumand aceste elemente se poate observa ca procentul de pasaje din lucrare susceptibil a fi considerat ca fiind plagiat este de 2 la suta, situandu-se deci intr-o limita acceptabila", sustine George Copos.
Documentul atasat, transmis de Copos, care contine "Raportul de originalitate privind lucrarea", este de fapt o analiza facuta cu un software, plagiarism-detector.com. Cartea lui Copos a fost inregistrata in acest software vineri, la ora 11.15, de catre Gheorghe Orzan. Ca surse din care ar fi fost luate pasaje in cartea omului de afaceri sunt indicate trei site-uri: crestinortodox.ro (in proportie de 0,6 la suta), parohie.ro (0,7%) si lefo.ro (0,7%).
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Copos, despre acuzatiile de plagiat: "Am fost calomniat brutal. Ma voi adresa justitiei". Reactia Universitatii Bucuresti
Scandalul legat de posibilul plagiat al lui George Copos a ajuns in atentia Universitatii Bucuresti, rectorul institutiei, Mircea Dumitru, declarand ca in Consiliul de Administratie de miercuri va fi luat in discutie acest caz.
Mircea Dumitru a declarat ca miercuri se va discuta in Consiliul de Administratie despre acest posibil caz de plagiat, urmand ca, in functie de ceea ce se va constata, sa fie sesizata Comisia de Etica a Universitatii.
Rectorul Universitatii Bucuresti a mai spus ca la acest moment nu exista o sesizare oficiala din partea lui Catalin Parfene, insa acesta a cerut relatii la universitate legate de procedurile privind sesizarea unui caz de plagiat.
Mircea Dumitru a mai spus ca nici el si nici alti profesori de istorie nu sunt ”lamuriti” cum a reusit George Copos sa scrie cinci carti intr-un an, una dintre acestea fiind de o complexitate mare si presupunand multe ore de cercetare, inclusiv in limba slavona.
”Elaborarea unei lucrari de tipul celei scrise de George Copos in penitenciar presupune o cercetare foarte riguroasa, cu instrumente specifice, cu multe ore de studiu in biblioteca. Din punct de vedere personal, nu stiu daca domnul Copos ar fi avut in penitenciar conditiile pentru elaborarea unei astfel de lucrari care presupune studii de cercetari riguroase, instrumente specifice, o biblioteca elaborata”, a adaugat rectorul Universitatii Bucuresti.
Omul de afaceri George Copos, recent eliberat din inchisoare, a negat vineri dimineata, acuzatiile de plagiat din ultimele zile referitoare la cartile pe care le-a scris in detentie si datorita carora a fost eliberat mai devreme din detentie.
"Voi avea un raport de plagiat de la o firma de specialitate si o sa o transmit presei. O carte care nu a fost publicata nu poate fi plagiata", a spus Copos la Tribunalul Bucuresti unde se judeca un termen in dosarul Loteria 2, potrivit HotNews.
"Imi asum intreaga responsabiliate pentru toate lucrarile pe care le-am scris in cele 400 de zile de detentie. Cand voi avea raportul de plagiat voi lua o decizie, probabil ca ma voi adresa instantei de judecata pentru ca prea multi m-au calomniat", a adaugat Copos.
Istoricul Catalin Parfene a cerut Administratiei Nationale a Penitenciarelor sa faca publica o lucrare stiintifica semnata de George Copos, pe care acesta ar fi scris-o in perioada detentiei.
Istoricul are suspiciuni de plagiat, intrucat teza respectiva are acelasi nume cu lucrarea sa de master. Mai mult, profesorul care ar fi coordonat ambele teze este acelasi, prof. univ. dr. Stelian Brezeanu, pensionar.
Intr-un an si o luna, George Copos a scris din celula sa de la Jilava 5 carti, un rezultat pe care si l-ar dori orice scriitor. Toate acestea i-au adus fostului patron de la Rapid 5 luni de libertate.
Cele 5 lucrari ce poarta semnatura Gheorghe Copos pot fi studiate doar la Biblioteca Nationala, asta pentru ca fostul detinut a cumparat tot tirajul. George Copos este audiat vineri in dosarul Loteria 2 in care este judecat pentru manipularea pietei de capital.