Reactiile lui Antonescu si Fenechiu, dupa ce Basescu a cerut rezolvarea problemei ministrilor penali

×
Codul embed a fost copiat

Invitat la emisiunea "Dupa 20 de ani", presedintele Traian Basescu nu s-a declarat impotriva casatoriilor gay si a criticat proiectul pentru regionalizare, pe care Puterea il vrea gata in pana decembrie.

Seful statului s-a declarat optimist in privinta viitorului raport pe justitie sau semnarii unui nou acord cu FMI.

Si a mai precizat ca a stabilit impreuna cu premierul Victor Ponta ca trebuie rezolvata problema ministrilor cu probleme in justitie.

Un subiect controversat atins in emisiunea "Dupa 20 de ani" a fost amendamentul propus pentru Noua Constitutie, care facea imposibila casatoria intre persoane de acelasi sex.

"Fiecare este liber sa faca ce vrea cu viata lui. Daca vor sa se casatoreasca barbat cu barbat, femeie cu femeie, este problema lor. Eu sunt crestin ortodox si respect ortodoxia", declara Traian Basescu.

Citește și
Traian Basescu, Dupa 20 de ani
Basescu, intrebat daca e de acord cu casatoriile gay: "Fiecare e liber sa faca ce vrea cu viata lui"
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Noul amendament a fost respins de Comisie la inceputul acestei saptamani.

Traian Basescu a atins si problema raportului pe justitie, din decembrie.

Conform presedintelui, premierul Victor Ponta i-a dat asigurari ca situatia ministrilor cu dosare penale va fi rezolvata.

"Se pare ca liberalii tin foarte mult la prezenta domnului Fenechiu in Guvern. In conditiile astea, premierul trebuie sa rezolve si problema legata de MCV si trebuie sa aiba grija sa nu creeze un moment de instabilitate politica, ce ne-ar costa infinit mai mult. Pot sa il inteleg, dar m-a asigurat ca va fi rezolvat acest lucru", spune Traian Basescu.

Fenechiu a reactionat imediat. La fel si copresedintele USL, Crin Antonescu.

Citat de Gandul.info, acesta a declarat ca la nivelul Uniunii nu s-a purtat pana acum vreo discutie referitoare la actualul ministru al transporturilor.

"Lui Traian Basescu nu ii place ce am gasit in minister. Ar fi vrut sa fie ministri care sa nu caute nimic din trecutul ministerului, a celor care s-au perindat in fruntea ministerului", declara Relu Fenechiu, pentru www.gandul.info

"PNL isi mentine sprijinul pentru ministrul Relu Fenechiu. Nu a existat nicio discutie cu premierul pe acest subiect", declara Crin Antonescu, potrivit www.gandul.info.

In ceea ce priveste regionalizarea, presedintele s-a pronuntat pentru existenta Dobrogei ca regiune separata.

Traian Basescu a criticat insa proiectul propus de liderii puterii, pe motiv ca va spori aparatul birocratic deja existent.

Potrivit presedintelui, proiectul coordonat de vicepremierul Liviu Dragnea prezinta si alte riscuri de natura constitutionala: "Daca ei se gandesc ca vor face parlamente regionale, presedinti regionali cu o autonomie larga, statul se transforma in stat federal. Deci, mare grija, domnilor politicieni, la ce faceti cu regionalizarea, ca Romania este stat unitar. In viziunea mea, regionalizarea ar trebui sa simplifice statul si costurile de functionare"

Un aspect delicat al regionalizarii ramane regiunea Covasna-Harghita.

"Nationalismul local a facut ca aceste doua judete sa fie in urma din punct de vedere al dezvoltarii. Timp de 15 ani, administratiile locale conduse de unguri au acceptat numai firme unguresti sa faca investitii", a declarat Traian Basescu.

Basescu a tinut si sa spuna in ce conditii s-ar indatora la o banca.

"Daca o banca mi-ar da bani sa cumpar teren agricol as lua, pentru altceva nu. Mi-ar placea sa am o ferma, asa, de 200-250 de hectare, pe care, pe vreo 50 de hectare, sa fac livada cu piersici, ciresi, meri", a declarat Traian Basescu.

Presedintele s-a declarat increzator in semnarea unui nou acord cu FMI si a repetat ca Romania a depasit perioada de austeritate. 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Care este singurul lucru pentru care Traian Basescu si-ar face credit bancar
Care este singurul lucru pentru care Traian Basescu si-ar face credit bancar

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, la Pro TV, ca dupa terminarea mandatului i-ar placea sa aiba o ferma de 200-250 de hectare, fiind singurul motiv pentru care ar fi dispus sa ia un credit bancar.

Basescu, intrebat daca e de acord cu casatoriile gay:
Basescu, intrebat daca e de acord cu casatoriile gay: "Fiecare e liber sa faca ce vrea cu viata lui"

Intrebat daca este de acord cu casatoriile gay, Traian Basescu a declarat la emisiunea "Dupa 20 de ani" ca "fiecare este liber sa faca ce vrea cu viata lui" si ca, daca vor sa se casatoreasca barbat cu barbat, femeie cu femeie, "este problema lor".

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.