Reacția Colegiului Medicilor din România cu privire la falsul medic depistat în București


Ultimul update: Marti 05 Februarie 2019 11:41
Data publicarii: Marti 05 Februarie 2019 11:39
Categorie: Stiri actuale
spital

Colegiul Medicilor din România a transmis un punct de vedere cu privire la falsul chirurg plastician care a participat la operații în mai multe clinici private din București.

Colegiul Medicilor din România precizează că ”nu a eliberat niciun document care să confere presupusului medic dreptul de a practica medicina pe teritoriul țării noastre”.

”Conform verificării bazei de date întocmită în urma raportărilor colegiilor teritoriale, comunicăm faptul ca POLITI MATTEO și MATHEW MODE nu figurează ca membri ai Colegiului Medicilor din România și de asemenea nu a fost emis niciun aviz de practică temporară pe aceste nume”, a transmis CMR.

CMB s-a autosesizat cu privire la un posibil caz de exercitare fără drept a profesiei de medic și a sesizat organele de urmărire penală, se mai arată în comunicat.

Comunicatul integral al Colegiului Medicilor din România

”În urma articolului publicat de ziarul Libertatea în data de 5 februarie 2019, referitor la un fals medic de chirurgie plastică care a lucrat la cinci clinici din Bucuresti, Colegiul Medicilor din România reafirmă faptul că nu a eliberat niciun document care să confere presupusului medic dreptul de a practica medicina pe teritoriul țării noastre.

Conform verificării bazei de date întocmită în urma raportărilor colegiilor teritoriale, comunicăm faptul ca POLITI MATTEO și MATHEW MODE nu figurează ca membri ai Colegiului Medicilor din România și de asemenea nu a fost emis niciun aviz de practică temporară pe aceste nume.

Remarcăm vigilența Colegiului Medicilor din București și sustinem demersurile legale demarate. CMB s-a autosesizat cu privire la un posibil caz de exercitare fără drept a profesiei de medic și a sesizat organele de urmărire penală.

Una dintre condițiile pe care un medic trebuie să le îndeplinească pentru a practica medicina pe teritoriul României este obținerea fie a certificatul de membru al CMR, fie a avizului de practică temporară sau ocazională a profesiei de medic, ambele fiind emise de Colegiul Medicilor din România.”

Sursa: StirilePROTV

Medic fals angajat la clinici din București. A participat la operații, deși are doar 8 clase
VIDEO PROTVPLUS.RO