Reacția armatei SUA, după ce blindatele militare au distrus culturi agricole în Ialomița


Ultimul update: Vineri 21 Iunie 2019 17:39
Data publicarii: Vineri 21 Iunie 2019 17:34
Categorie: Stiri actuale
Militari americani au distrus cu blindatele culturi agricole în Ialomița

"Armata Statelor Unite ale Americii regretă orice neplăcere cauzată de recentul incident", este prima reacție a armatei SUA după ce militarii americani au intrat în lanurile oamenilor din Ialomița și au distrus culturile agricole.

 

Militari americani, participanți la exercițiul Exercițiul Multinațional Saber Guardian 19, au distrus mai multe culturi agricole în județul Ialomița, după ce au traversat zona cu blindate.

“Armata Statelor Unite ale Americii își exprimă deplinul respect față de poporul român și regretă orice neplăcere cauzată de recentul incident.

Despăgubirile rezultate din acest incident vor fi acordate potrivit procedurilor NATO existente pentru astfel de evenimente și ne vom asigura că cei afectați vor fi compensați respectând cu exactitate aceste proceduri.

Colaborăm îndeaproape cu autoritățile militare și civile din România pentru investigarea acestui incident și pentru a ne asigura că astfel de evenimente nu se vor mai repeta.

Vehiculele se aflau în zonă pe timpul desfășurării unor activități de instruire din cadrul Exercițiului Multinațional Saber Guardian 2019, exercițiu condus împreună cu Comandamentul Forțelor Întrunite din România. Apreciem modul în care România găzduiește acest exercițiu și mulțumim Forțelor Armate Române pentru cooperare și sprijin”, se arată într-un comunicat de presă al armatei SUA, preluat de MapN.

Cum s-a produs incidentul

Potrivit informațiilor, pe timpul desfășurării unor activități de instruire din cadrul Exercițiului Multinațional Saber Guardian 19, militari ai Armatei SUA, care se deplasau în condiții meteo nefavorabile, au traversat, din eroare, cu tehnica de luptă blindată din dotare o zonă agricolă, rezultând distrugerea unor culturi.

Zona în cauză nu era situată pe traseul de deplasare convenit cu autoritățile locale și cu agenții economici care au în proprietate terenuri în zonă.

În jurul orei 18.30, s-a desfășurat la primăria localității Stelnica o întâlnire a reprezentanților comisiei cu cei ai primăriei Stelnica și proprietarilor terenului, pentru evaluarea pagubelor, stabilirea valorilor despăgubirilor și a modului de acordare a acestora, în conformitate cu legislația națională și acordurile bilaterale în vigoare.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Militari americani au distrus cu blindatele culturi agricole în Ialomița. Anunțul MApN
Exercițiu NATO cu arme reale și tancuri, la Galați: „Gata pentru pornirea la atac
Un militar american, rănit la exerciţiu NATO în Buzău. A căzut într-un lan de porumb
FULLSCREEN
Reacția armatei SUA, după ce blindatele militare au distrus culturi agricole în Ialomița
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO