Reacția a zeci de elevi din 4 țări europene, după ce au ajuns în România

Ultima actualizare: 24-05-2019 10:54

26 de elevi şi 9 profesori din Italia, Malta, Spania şi Olanda trăiesc o adevărată aventură, timp de o săptămână, în Munţii Nemira din Slănic Moldova.

Au ajuns în România în cadrul proiectului Erasmus, iar cum activităţile se desfăşoară sub genericul "Întoarcerea la Mama Natură", au pus umărul la treabă pentru bunăstarea lumii înconjurătoare.

Au igienizat pădurile, pe care noi ar trebui să le menţinem curate şi au luat lecţii de supravieţuire.

Nu au refuzat nici distracţia şi au avut parte şi de o excursie la Castelul Bran, iar mâncărurile vânătoreşti i-au cucerit definitiv.

Atât profesorii, cât şi elevii, se află pentru prima dată în România. Când au ales un cuvânt care să caracterizeze experienţa pe care o trăiesc în aceste zile, mai toţi au spus "contrast". Sunt impresionaţi de frumuseţile pe care le-au găsit ţara noastră, dar şi surprinşi de indiferentă pe care o au romanii fata de natură.

"Sunt coordonatoarea internaţională a proiectului Erasmus care susţine cultura europeană şi mediul înconjurător. Suntem acum în pădurea din Slănic”, coordonator Erasmus.

Dacă prima zi a fost pentru acomodare şi au avut parte de o petrecere, a doua zi s-au pus pe treabă. Au curăţat de gunoaie pădurile Nemirei, au plantat copaci şi au luat lecţii de orientare de la salvamontişti.

Mâncarea delicioasă, gatită şi servită direct pe teren, i-a cucerit iremediabil.

„Sunt un profesor de engleză din Olanda şi particip la proiectul Erasmus+, iar ieri am avut o zi fantastică la Slănic Moldova explorând pădurea şi luând lecţii de orientare. Am luat şi un uimitor prânz românesc. Studenţii mei sunt încântaţi să fie aici, în frumoasa Românie”, spune Brandon Vaas.

Vizitatorii au fost fascinaţi de legendele Transilvaniei şi de castelul Bran şi au promis că vor reveni pe meleagurile româneşti.

„Sunt coordonatoarea delegaţiei din Spania. Suntem în România şi suntem foarte bucuroşi de această experienţă extraordinară cu studenţii noştri. Suntem fericiţi să fim în mijlocul naturii şi să desfăşuram aceste activităţi împreună cu celelalte ţări”, spune Margie Pastor.

Oaspeţii vor părăsi ţara noastră la finalul săptămânii. Până atunci, vor avea parte şi de o vizită la salina din Târgu Ocna, dar şi de seri lângă focul de tabără.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO