Proteste violente la Hiroshima, în timpul summitului G7, la aproape 78 de ani de la bombele nucleare care au lovit Japonia
Proteste violente de stradă au avut loc în timpul summitului G7, de la Hiroshima. Poliția japoneză s-a luptat cu mulți dintre manifestanți, iar violențele au degenerat.
Mai mulți protestatari au fost puși la pământ și imobilizați de forțele de ordine, într-o adevărată încăierare care a izbucnit în centrul orașului Hiroshima. Acolo avea loc summitul G7- cele șapte mari state puternic industrializate ale lumii, și alte opt națiuni invitate, încheiat duminică.
Alegeri 2024
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
22:40
Ce a răspuns Nicolae Ciucă la întrebarea dacă a scris versurile manelei ce i-a fost dedicată de Dani Mocanu
Imaginile arată poliția imobilizând protestatarii la pământ în timpul unei busculade, transmite BBC.
Demonstrația a fost organizată de „Comitetul național al Ligii comuniste revoluționare", organizație de extremă stânga, care denunță summitul G7 drept o conferință a „imperialismului pentru război nuclear".
G7 este format din SUA, Marea Britanie, Canada, Franța, Germania, Italia și Japonia - și alte opt națiuni care au fost invitate în 2023. Participanții s-au întâlnit pentru a discuta despre războiul din Ucraina și alte puncte fierbinți din politică externă - inclusiv relațiile lor cu China.
Bombele nucleare care au distrus Hiroshima și Nagasaki
Primele bombe nucleare create de americani au pus capăt celui de al Doilea Război Mondial. Construite pentru a fi folosite împotriva Germaniei, au fost lansate în Japonia, pentru a opri aspirațiile de cucerire în Pacificului, și Asia.
La trei săptămâni după testul din deșetul Alamogordo, în New Mexico, pe 6 august 1945, dispozitivul nuclear încărcat cu uraniu 235, botezat "Little Boy", a lovit orașul Hiroshima și a distrus absolut totul în cale. Trei zile mai târziu, "Fat Man", a doua bombă nucleară, de data aceasta încărcată cu plutoniu-239, a lovit Nagasaki, arată National Geographic.
La Hiroshima au murit pe loc 66.000 de persoane, iar alte 69.000 au fost rănite. Alte 70.000 de persoane au murit în atacul cu bombă nucleară de la Nagasaki.
Sursa: BBC
Etichete: proteste, bomba nucleara, hiroshima, Nagasaki, G 7,
Dată publicare:
23-05-2023 11:51