Pădurarii au adus cruci și capace de sicrie în fața Parlamentului. De ce protestează
Aproape 200 de pădurari protestează marți în fața Parlamentului.
Oamenii sunt nemulțumiți că statutul pădurarului nu a fost adoptat până acum de Camera Deputaților.
Legea prevede înarmarea agenților silvici, dar și dotarea lor cu tehnică, pentru a se putea apăra împotriva celor care taie ilegal pădurile.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
În ultimii ani, mai mulți pădurari au fost uciși de hoții de lemne, iar ultimul caz, petrecut în Maramureș, a revoltat întreaga opinie publică.
Pădurarii care s-au adunat în fața Parlamentului, în Parcul Izvor din București, sunt nemulțumiți că în ultimii ani, șase dintre ei au fost omorâți de hoții de lemne.
Aceștia au venit și cu cruci, cu capace de sicrie, pe care scrie numele pădurarilor. De pildă, este vorba de pădurarul Gurcioaia Răducu, un pădurar care a fost omorât în zona Pașcani de hoții de lemne în acest an. Sunt și ceilalți pădurari menționați.
Ultimul caz menționat, destul de tragic, este al pădurarului Pop Liviu, de 30 de ani, omorât în zona Maramureșului, care a fost găsit mort.
Acum, procurorii încearcă să-i identifice pe cei care l-au omorât pe acest pădurar de numai 30 de ani. Ar putea fi mai multe victime, spun angajații silvici.
650 dintre ei au fost agresați, amenințați cu arme sau cu topoare, au fost bătuți și a fost o minune că nu au fost omorâți.
Aceștia cer acum din partea autorităților statului din partea poliției și jandarmeriei, mai multă protecție. Ei cer în special un statut al pădurarului, un statut care ar putea rezolva problema armelor, pentru că Romsilva are 10.000 de arme, însă nu le poate împărți acestor oameni, pentru că acest lucru este contrar legii, care reglementează portul de armă în România.
Statutul pădurarului este în acest moment în Camera Deputaților și nu a trecut în Plen până acum, iar o delegație din partea lor se află în Parlament, o delegație care încearcă să convingă conducerea Camerei Deputaților să promulge de urgență acest statut al pădurarilor.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!