Politistul accidentat de un om de afaceri turc ar putea fi salvat in Israel. Cat ar costa transportul sau cu un avion special
Politistii din cadrul sindicatelor se vor aduna joi in fata Spitalului Floreasca in semn de solidaritate cu colegul lor accidentat grav de un sofer beat. Totul s-a intamplat in timp ce era in misiune, in noaptea de sambata.
Cateva zeci de politisti, purtand uniforme, s-au adunat joi dimineata in fata Spitalului Floreasca din Capitala si mai sunt asteptati si alti colegi de-ai lor. Este un protest in tacere, oamenii legii exprimandu-si solidaritatea cu colegul lor, Gheorghe Ionescu. lovit cu masina de un sofer turc.
"Ceea ce i s-a intamplat colegului nostru, si noua ni se poate intampla", afirma unul dintre politistii care s-a strans in fata spitalului.
Starea politistului accidentat
Politistul se afla in continuare la Terapie Intensiva, in coma indusa, iar starea lui nu se imbunatateste deloc de la o zi la alta. A fost supus la mai multe interventii chirurgicale, dar si acum respira doar ajutat de aparate.
Un medic roman care se afla in Israel i-a contactat pe politisti, spunand ca il poate ajuta pe ranit. Trebuie insa ca acesta sa fie adus in Israel cu un avion specializat, ceea ce presupune costuri de 40-50.000 de euro. In clipa de fata, colegii sai incearca sa stranga acesti bani.
Gheorghe Ionescu a suferit mai multe traumatisme in zona capului care i-au provocat hemoragii grave si i-au afectat trunchiul cerebral. Are un plaman perforat si splina rupta.
Proiect de lege: pedespre mai dure pentru agresarea politistilor
Oamenii legii asteapta si ca legea care sa ii protejeze mai mult sa fie aprobata de Guvern. Miercuri, Ministerul Afacerilor Interne a transmis catre cel al Justitiei o initiativa legislativa prin care se cer pedepse mai dure pentru cei care lovesc sau insulta un om in uniforma. De pilda, cei care agreseaza verbal un politist, il imping sau ii rup uniforma risca sa ajunga dupa gratii pentru o perioada de 3 ani si 4 luni. Pentru ranire accidentala se poate sta la inchisoare 5 ani, iar pentru ranire cu intentie, 8 ani, daca zilele de ingrijire medicala nu trec de 90; in caz contrar, pedeapsa se mareste la 11 ani si 8 luni.
De asemenea, exista discutii in randul sindicatelor din politie pentru ca legea care le permite oamenilor legii sa foloseasca armamentul din dotare in timpul misiunilor sa fie simplificata. In momentul de fata, multi politisti nu folosesc arma in situati critice de teama birocratiei care ar urma, a faptului ca trebuie apoi sa semneze foarte multe hartii, dar si ca li se retrage armamentul si nu mai au voie sa il foloseasca pana la terminarea cercetarii prealabile in cazul respectiv.
Omul de afaceri turc, adus la audieri
Abdullah Atas, omul de afaceri turc care a accidentat grav un politist de la Rutiera, a fost adus joi pentru audieri la Parchetul Tribunalului Bucuresti, insotit de avocata sa. Este prima audiere a cetateanului turc dupa accident. Nu a vrut sa faca nicio declaratie, nici la intrare si nici la iesire. Surse judiciare afirma insa ca omul de afaceri era in stare avansata de ebrietate cand a produs accidentului. La ora actuala exista 3 capete de acuzare pe numele sau.
Dupa audieri, omul de afaceri turc va fi transferat de la Spitalul Penitenciar Rahova in arestul central al Politiei Capitalei. Judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au confirmat, pe 3 august, mandatul de arestare preventiva pentru 30 de zile emis pe numele lui Abdullah Atas.
Sursa: Pro TV
Etichete: protest, politie, lege, pedepse, birocratie, coma, floreasca,
Dată publicare:
06-08-2015 10:19